Radio

Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


Why is earnestness and love for God, supreme in spiritual path? Bhagawan lovingly explains to us their purpose.

Geetha says: Shraddhavan labhate jnanam (The persevering seeker secures wisdom). This means that without perseverance and earnestness, no success can be achieved. You must develop interest and devote attention to the path shown by elders and to the knowledge taught by scriptures. You must pay heed to what the elders say. If you have no earnestness (shraddha) you cannot achieve anything, despite your worldly qualifications. Despite ages of evolution and considerable progress in scientific knowledge, people are unable to make significant progress towards the Divine because of absence of strenuous striving in the spiritual sphere. Study of the scriptures and reciting God's names may be good acts in themselves. But if there is no love for God from within, which is the basis of all sadhana (spiritual discipline), any amount of recitation, listening or reading of scriptures are of no use.

- Divine Discourse, Feb 5, 1984. 

Love for God is the surest means for achieving perennial, Divine Bliss.
                                        -BABA



Γιατί είναι ύψιστης σημασίας για το πνευματικό μονοπάτι η βαθιά ειλικρίνεια και η αγάπη για τον Θεό; Ο Μπάγκαβαν μας εξηγεί σήμερα με αγάπη τον σκοπό αυτών των βαθύτερων συναισθημάτων μας.

Στην Γκίτα αναφέρεται: Ο επίμονος και καρτερικός πνευματικός αναζητητής εξασφαλίζει την σοφή γνώση. Αυτό σημαίνει ότι χωρίς επιμονή, ανεκτικότητα και ειλικρίνεια δεν είναι δυνατό να φτάσουμε σε οποιαδήποτε επιτυχία. Πρέπει να αναπτύξετε ξεχωριστό ενδιαφέρον και να αφοσιωθείτε με απόλυτη προσοχή στο μονοπάτι που σας υποδεικνύουν οι μεγαλύτεροι καθώς και στην γνώση που σας παρέχουν οι ιερές γραφές. Πρέπει να δίνετε ξεχωριστή προσοχή στα λόγια των μεγαλυτέρων. Εάν δεν έχετε διόλου το απαιτούμενο ειλικρινές θερμό ενδιαφέρον,  δεν μπορείτε να κατορθώσετε τίποτε παρά τα σπουδαία κοσμικά σας προσόντα. Παρά την επί αιώνες εξέλιξη και αξιόλογη πρόοδο στην επιστημονική γνώση, οι άνθρωποι αδυνατούν να σημειώσουν σημαντική πρόοδο σε ό,τι αφορά τον Θεό, λόγω του ότι απουσιάζει ο επίμονος, ισχυρός και κοπιαστικός αγώνας στην πνευματική σφαίρα. Η μελέτη των γραφών και η απαγγελία του αγίου Ονόματος του Θεού μπορεί καθαυτές να είναι σπουδαίες δραστηριότητες. Αλλά, αν δεν υπάρχει η αγάπη για τον Θεό, που  εκπηγάζει από την καρδιά, η αγάπη που αποτελεί την βάση ολόκληρης της πνευματικής άσκησης, τότε δεν χρησιμεύει σε τίποτε, οσηδήποτε και αν είναι, η απαγγελία του Αγίου Ονόματος και  η ακρόαση ή η ανάγνωση των ιερών γραφών.  

Η αγάπη για τον Θεό είναι το πιο σίγουρο μέσο για να επιτύχουμε την παντοτινή  Θεϊκή  Ευδαιμονία.
                                                                              -ΒΑΒΑ



Source: SAI INSPIRES



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο