Radio

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


What is the victory we will attain by holding on to the Lord’s Name assiduously? Bhagawan lovingly shows us the path to the victory lap!

There is no penance (tapas) higher than fortitude, no happiness greater than contentment, no good deed (punya) holier than mercy, no weapon more effective than patience. Consider your body as the field and good deeds as seeds and cultivate the name of the Lord, with the help of the heart as farmer, to reap the harvest of the Lord Himself. Like cream in milk and fire in fuel, the Lord is in everything. Have full faith in this. As the milk, so the cream; as the fuel, so the fire; so also, as the spiritual discipline, so is the direct divine experience (sakshatkara)! Even if you don’t attain liberation (mukthi) as a consequence of taking up the Lord’s name, one of these four gates will be open to you: Company of the virtuous, truth, contentment and control of the senses. Anyone who enters through any one of these gates will certainly attain the Lord without fail.

- Prema Vahini, Ch. 60

Just as children are the rightful heirs of the father’s property, all of you have equal claim to God’s property of love, truth, forbearance, peace and empathy.
               -BABA



Ποια νίκη θα πετύχουμε όταν αφοσιωθούμε με επιμέλεια στην επανάληψη του Αγίου Ονόματος του Θεού; Ο Μπάγκαβαν με αγάπη μας δείχνει το δρόμο που μας οδηγεί στην νικηφόρα αγκαλιά Του!

Δεν υπάρχει πνευματική πειθαρχία για την αυτοπραγμάτωση ανώτερη από το ψυχικό σθένος, καμιά ευτυχισμένη κατάσταση πιο μεγαλειώδης από την ψυχική ικανοποίηση, καμιά καλή πράξη ιερότερη από την ευεργεσία, κανένα όπλο πιο αποτελεσματικό από την υπομονή. Να θεωρείτε το σώμα σας σαν ένα χωράφι και τις καλές πράξεις σαν τους σπόρους και να φροντίζετε να καλλιεργείτε το Άγιο Όνομα του Κυρίου, με τη βοήθεια της καρδιάς ως γεωργό, ώστε να συγκομίσετε τον καρπό που είναι ο Ίδιος ο Κύριος. Όπως το ανθόγαλα,ή η κρέμα, που βρίσκεται μέσα στο γάλα και η φωτιά που βρίσκεται μέσα στο καύσιμο υλικό, έτσι και ο Κύριος βρίσκεται μέσα στο καθετί. Αυτό να το πιστεύετε απολύτως. Όπως είναι το γάλα, αναλόγως θα είναι και το ανθόγαλα, όπως είναι το καύσιμο αναλόγως θα είναι και η φωτιά, και επίσης όπως είναι η πνευματική άσκηση έτσι θα είναι και η άμεση θεϊκή εμπειρία. Ακόμη και αν δεν τα καταφέρετε να απελευθερωθείτε, ως αποτέλεσμα της επανάληψης του Αγίου Ονόματος του Κυρίου, όμως μια από τούτες τις τέσσερεις πύλες θα ανοίξει για εσάς: η συναναστροφή με ενάρετους ανθρώπους, η αλήθεια, η ψυχική ικανοποίηση, και ο έλεγχος των αισθήσεων. Οποιοσδήποτε περάσει οποιανδήποτε από αυτές τις πύλες, ασφαλώς και δίχως άλλο θα φτάσει στον Κύριο.

Ακριβώς όπως τα παιδιά είναι οι νόμιμοι κληρονόμοι της περιουσίας του πατέρα τους, έτσι και όλοι εσείς έχετε ίσα δικαιώματα στην περιουσία του Θεού ως προς την αγάπη, την αλήθεια, την ανεκτικότητα, την ειρήνη και την κατανόηση.
                                             -ΒΑΒΑ


 Source: SAI INSPIRES




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο