Radio

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


How to earn the true respect of all? What can fill our life with goodness and bliss? Bhagawan lovingly explains today

Always love and follow only truth; falsehood is never beneficial. Some people may respect, but you will find that no one honors falsehood, deceit, and injustice all the time. On the contrary, everyone respects truth, honesty, integrity, and justice. Who is a divine person (devatha)? It is just a name for the person who observes truth as their vow (vratha) in daily living. The right conduct (dharma) as prescribed in the scriptures (Vedas) is tested, proven and capable of standing the test of time. It is impartial and just. Faith in it grows with practice. The worship of the Divine must follow the rules prescribed in the Scriptures (Vedas); through this means, people get strengthened in leading a righteous (dharmic) life. This dharma is the command of the Lord; it is the authentic voice of God, so it might as well be followed by all. Dharma brings goodness to all; it confers bliss (ananda) here and hereafter.

- Dharma Vahini, Ch 13

The one who discriminates well before engaging in any activity will naturally be righteous in conduct and behavior.
                -BABA



Πώς θα κερδίσουμε την αληθινή, εκτίμηση όλων των ανθρώπων; Τί μπορεί να γεμίσει τη ζωή μας με καλοσύνη και ευδαιμονία; Ο Μπάγκαβαν με αγάπη μας το εξηγεί σήμερα.

Πάντοτε να αγαπάτε και πάντοτε να συμπεριφερόσαστε σύμφωνα με την αλήθεια. Το ψέμα ποτέ δεν ωφελεί. Κάποιοι μπορεί να σέβονται και να εκτιμούν τους άλλους, αλλά θα διαπιστώσετε ότι κανείς δεν εκτιμά το ψέμα, την απάτη και την αδικία για πάντα. Αντίθετα, όλοι σέβονται και εκτιμούν την αλήθεια, την τιμιότητα, την ακεραιότητα, και την δικαιοσύνη. Ποιος άνθρωπος έχει συμπεριφορά θεία; Θεία συμπεριφορά έχει εκείνος που στην καθημερινή ζωή του εφαρμόζει την αλήθεια ως  ιερό χρέος του. Η σωστή συμπεριφορά, όπως καθορίζεται στα ιερά κείμενα, δοκιμάζεται για την αξία της, αποδεικνύεται αληθινή και αντέχει στον έλεγχο που ασκεί ο χρόνος. Αυτή η συμπεριφορά είναι αμερόληπτη και δίκαιη. Η πίστη σ’ αυτήν  αυξάνει καθώς προχωρεί η εφαρμογή της. Η λατρεία προς τον Θεό πρέπει να ακολουθεί τους κανόνες που αναφέρονται στις Γραφές. Με την βοήθεια τούτων των μέσων, οι άνθρωποι ενδυναμώνονται ώστε να μπορούν μα ζουν την ζωή τους σύμφωνα με την Θεία Δικαιοσύνη. Η Θεία Δικαιοσύνη είναι οι εντολές του Κυρίου. Είναι η αυθεντική φωνή του Θεού, που θα μπορούσε να εισακούεται και να εφαρμόζεται από όλους. Η Θεία Δικαιοσύνη φέρνει σε όλους την καλοσύνη. Παρέχει ευδαιμονία σε τούτον τον κόσμο καθώς και στον άλλο.   

Εκείνος που κάνει σωστή διάκριση πολύ πριν ασχοληθεί με οποιαδήποτε δραστηριότητα, θα είναι κατά φυσικό τρόπο δίκαιος ως προς την συμπεριφορά και την διαγωγή του.
                                     -ΒΑΒΑ 




 Source: SAI INSPIRES



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο