Radio

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


If we are serious about God what is the key quality we must assiduously cultivate? Bhagawan lovingly reminds us today.

Embodiments of Divine Love! Wherever you may be, never give room for any differences. Everyone must get rid of all selfishness, self-interest and self-centeredness. Mutual regard (Mamatha), equipoise (Samatha) and forbearance (kshamatha) are basic qualities necessary for every human being. Hence develop love, forbearance and compassion. Realise that love is present in everyone. Get rid of all differences and adhere to your faith and traditions. Learn to live in love and harmony with all the members of your society. When differences of all kinds are given up, love will grow in you and you can have a direct vision of God. Without love, verbal prayers are of no avail. Divine love is the only unifier, motivator and harbinger of joy to everyone. God is love and God can be realised only through love. All saints and religions have emphasized the greatness of love, truth, sacrifice and unity. Therefore cultivate love.

- Divine Discourse, 24 Dec 1980

To secure the grace of God you must adhere to right conduct and observe purity of thought, word and deed.
          -BABA



Αν είμαστε σοβαροί στα ζητήματα που σχετίζονται με  τον Θεό, τότε ποια είναι η θεμελιώδης ιδιότητα, την οποία πρέπει να καλλιεργούμε επιμελώς; Ο Μπάγκαβαν μας το υπενθυμίζει σήμερα με αγάπη.
Ενσαρκώσεις της Θεϊκής Αγάπης! Όπου και αν βρισκόσαστε, φροντίστε να μην αφήνετε ποτέ περιθώρια για διαφορές. Όλοι οφείλετε να απαλλαγείτε από κάθε ίχνος εγωισμού, ιδιωφέλειας και επικέντρωσης του ενδιαφέροντος στο άτομό σας. Η αμοιβαία εκτίμηση, η τήρηση  της ισορροπίας και η ανεκτικότητα είναι βασικές αρετές που χρειάζονται σε κάθε άνθρωπο. Συνεπώς,  να αναπτύξετε την αγάπη, την ανεκτικότητα και τη συμπόνια. Να συνειδητοποιήσετε ότι η αγάπη είναι παρούσα στον καθένα. Απαλλαχτείτε από όλες τις διαφορές που σας χωρίζουν από τους άλλους και αφοσιωθείτε στην πίστη σας και στις παραδόσεις σας. Μάθετε να ζείτε με αγάπη και αρμονία με όλα τα μέλη της κοινωνίας που σας περιβάλλει. Όταν οι διαφορές κάθε είδους εγκαταλειφθούν και εκλείψουν, μέσα σας θα αυξηθεί η αγάπη και τότε είναι δυνατό να σας παρουσιασθεί ο Θεός σε ζωντανό όραμα. Χωρίς την αγάπη, οι προσευχές που γίνονται μόνο με λόγια δεν ωφελούν σε τίποτα. Η Θεϊκή αγάπη είναι ο μόνος ενωτικός παράγοντας, το κίνητρο και ο προάγγελος της χαράς όλων των ανθρώπων. Ο Θεός είναι αγάπη και ο Θεός μπορεί να συνειδητοποιηθεί μόνο με την αγάπη. Όλοι οι άγιοι και όλες οι θρησκείες έχουν τονίσει με έμφαση το μεγαλείο της αγάπης, της αλήθειας, της θυσίας και της ενότητας. Συνεπώς, φροντίστε να καλλιεργήσετε την αγάπη.  

Για να εξασφαλίσετε την χάρη του Θεού πρέπει να αφοσιωθείτε στην ορθή συμπεριφορά και να σκεπτόσαστε, να μιλάτε και να πράττετε με αγνότητα.
                  -ΒΑΒΑ




 Source: SAI INSPIRES





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο