Radio

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


What should we do to transform our daily living into a sacrificial offering? Bhagawan clearly explains to us the method and the result.

Jnana Yajna is specially recommended by scriptures for all. Jnana does not simply mean knowledge gained from scholars and books, but actually conducting in accordance with that knowledge. Knowledge can never ripen into wisdom so long as the ego persists in craving for results to satisfy its desires. When ego fades away, knowledge shines as Wisdom. When yajnas are performed solely for the peace and prosperity of the world (Loka-Kalyan), they reach God. Jnana reveals that in every sacrifice, God is the Prompter, the Promoter, the Sacrificer, the Sacrifice, the Product achieved and the Recipient of the product. God is the consumer of every sacred offering (Yajnabhuk); He is guardian of the yajna (Yajna-bhrith) and its performer (Yajna krith). He is all; it is only when He is all that the act becomes a genuine yajna. If this attitude can soak into every activity, it will sanctify every moment of your life and make it a yajna.

- Divine Discourse, Oct 2, 1981

Exulting in praising the Lord is the real hallmark of the good.
          -BABA


Τί πρέπει να κάνουμε για να μεταμορφώσουμε την καθημερινή μας ζωή σε προσφορά θυσίας; Ο Μπάγκαβαν με σαφήνεια μας εξηγεί τη μέθοδο και το αποτέλεσμα που θα προκύψει.
  
Η ανώτερη γνώση της θυσιαστικής προσφοράς συνιστάται και προτείνεται ειδικά από τις ιερές γραφές για όλους. Ανώτερη γνώση δεν σημαίνει απλά τη γνώση που αποκτιέται από μορφωμένους ανθρώπους και από βιβλία, αλλά την πραγματική συμπεριφορά σύμφωνα με όσα υπαγορεύει αυτή τη γνώση. Η γνώση δεν μπορεί ποτέ να ωριμάσει και να φτάσει στο επίπεδο της σοφίας, εφόσον το εγώ εξακολουθεί να ποθεί βαθιά, να λαχταράει, για αποτελέσματα που ικανοποιούν τις επιθυμίες του. Όταν το εγώ εξασθενίζει και χάνεται, τότε η γνώση λάμπει και γίνεται Σοφία. Όταν τελούνται λατρείες προσφοράς θυσίας αποκλειστικά και μόνο για χάρη της ειρήνης και της ευημερίας του κόσμου, τότε αυτές οι θυσίες φτάνουν στον Θεό. Η ανώτερη γνώση αποκαλύπτει στον άνθρωπο ότι σε κάθε λατρευτική θυσία, ο Θεός είναι ο Υποβολέας που την εμπνέει, ο Οργανωτής που την προωθεί, Εκείνος που ενεργεί τη θυσία, ότι Εκείνος είναι η ίδια η θυσία, ότι Εκείνος είναι το προϊόν και το αποτέλεσμα που προκύπτει από την θυσία, και ότι Εκείνος είναι ο αποδέκτης αυτού του αποτελέσματος.  Ο Θεός είναι ο καταναλωτής όλων των καθαγιασμένων προσφορών. Αυτός είναι ο φύλακας και ο εκτελεστής της θυσιαστικής προσφοράς. Αυτός είναι τα πάντα. Μόνο όταν Αυτός είναι τα πάντα, η δραστηριότητα του ανθρώπου γίνεται γνήσια προσφορά θυσίας. Αν διακατέχεσθε πλήρως από αυτή την αντίληψη σε κάθε δραστηριότητά σας, τότε αυτή η στάση σας θα εξαγιάσει κάθε στιγμή της ζωής σας και θα την κάνει ιερή προσφορά θυσίας.     

 Η έξαλλη χαρά μας όταν δοξολογούμε τον Κύριο είναι η αληθινή ένδειξη που φανερώνει το καλό.
                                                                              -ΒΑΒΑ



 Source: SAI INSPIRES





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο