Radio

Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας



Is it enough if we merely chant the name of the Lord? Bhagawan explains what should be the attitude with which it must be done.

Express your gratitude to God by chanting His Name. Chant from the depth of your heart; not as a mere musical performance. The demonic King, Ravana, constantly repeated the Shiva mantra, Namah Shivaaya without giving up any of his demonic qualities. The young boy Prahlada, repeated the mantra, Om Namo Narayana with all his heart and soul. This served to save him from all the terrible ordeals his evil father, Hiranyakashipu, subjected him to. His father cast him from a precipice, had him trodden by several elephants, got him bitten by venomous reptiles and pushed him into the sea, yet Prahlada emerged unscathed from all these ordeals. Every instrument of torture turned into a blessing for young Prahlada! Hence chant the Name of the Lord from the bottom of your heart, with pleasing Him as the only goal. In this process, you must become one with the Divine. Never sing, pray or chant to earn the approbation of others or for show.

Divine Discourse, Sep 14, 1997

True sacrifice consists in sharing with others one’s wealth, strength and qualities, which are derived from society.
                         -BABA


Είναι αρκετό αν απλά εξυμνούμε το Όνομα του Θεού; Ο Μπάγκαβαν εξηγεί ποια πρέπει να είναι η στάση μας όταν προσφέρουμε στον Θεό αυτή την εξύμνηση.

Να εκφράζετε την ευγνωμοσύνη σας προς τον Θεό ψάλλοντας το άγιο Όνομά Του. Να ψάλλετε από τα βάθη της καρδιάς σας. Όχι έτσι απλά σαν να εκτελείτε ένα μουσικό πρόγραμμα. Ο δαιμονικός βασιλιάς Ράβανα επαναλάμβανε το μάντρα του Σίβα, χωρίς να εγκαταλείπει καμιά από τις δαιμονικές του ιδιότητες. Ο νεαρός Πραχλάντα επαναλάμβανε το μάντρα του με όλη του την καρδιά και με όλη την ψυχή του! Αυτό τον βοήθησε να διασωθεί από τα φρικτά μαρτύρια στα οποία τον υπέβαλε ο κακοποιός  πατέρας του. Ο πατέρας του τον έριξε από ένα μεγάλο γκρεμό, έβαλε να τον ποδοπατήσουν πολλοί ελέφαντες, να τον δαγκώσουν φαρμακερά ερπετά και τον έσπρωξε μέσα στη θάλασσα, Παρόλα αυτά, ο Πραχλάντα βγήκε αλώβητος από αυτά τα μαρτύρια. Κάθε όργανο βασανισμού μετατρεπόταν σε ευλογία για τον νεαρό Πραχλάντα. Συνεπώς, να υμνείτε το Όνομα του Κυρίου από τα βάθη της καρδιάς σας, με μοναδικό σκοπό να Τον ευχαριστήσετε. Ενεργώντας κατ’ αυτό τον τρόπο, πρέπει να τα καταφέρετε να συνενωθείτε απολύτως με τον Θεό και να γίνετε ένα μαζί Του. Ποτέ να μην ψάλλετε, να μην προσευχόσαστε και να μην εξυμνείτε τον Θεό με σκοπό να κερδίσετε την επιδοκιμασία των άλλων ή για να επιδειχθείτε.

Η αληθινή αυτοθυσία έγκειται στο να μοιραζόμαστε με τους άλλους τον πλούτο μας, τη δύναμή μας και τις καλές μας ιδιότητες, που απορρέουν από την κοινωνία.
                   -ΒΑΒΑ




 Source: SAI INSPIRES






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο