Radio

Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


What is the means to progress as a society and community? What is most essential for the same? Bhagawan lovingly explains to us today.

Co-operation among individuals grouped as a society guarantees security and stability. It is called, Shri Rama Raksha (protection), the mark of Divine Grace. The surest sign of awareness of one’s Divine Nature is the recognition of the bond of kinship with other beings. This bond has now snapped, and as a result, life has been rendered meaningless. The evil spirits of greed and pride, of envy and hatred, are executing their demonic dance in the hearts of man. People are not able to appreciate the value of the air they breathe, of the Sun's rays that illumine the world, the drops of rain that sustain life, and the subtle power that underlies every object in Nature. They have become low-minded people, dedicating their lives to meaningless pursuits. What needs to be done today is to foster people who are determined to stand and even suffer to realise the holy goals of peace and prosperity for the entire world.

- Divine Discourse, Jan 22, 1982.

True education is that which develops in you love for your fellow-beings and motivates you to serve the community.
                      -BABA


Ποια είναι τα μέσα με τα οποία προοδεύει μια κοινότητα και μια κοινωνία; Τι είναι πιο ουσιαστικό για τον ίδιο σκοπό; Ο Μπάγκαβαν με αγάπη μας το εξηγεί σήμερα.
 
Η συνεργασία μεταξύ των ανθρώπων που συγκροτούν μια κοινότητα κατοχυρώνει στην κοινότητα αυτή την ασφάλεια και την σταθερότητα. Αυτή η κατοχύρωση ονομάζεται Προστασία, και αποτελεί ένδειξη εκδήλωσης της Θείας Χάρης. Το πιο σίγουρο σημάδι ότι ο άνθρωπος έχει συνειδητοποιήσει την Θεία Φύση του είναι ότι αναγνωρίζει τον δεσμό της συγγένειας που τον συνδέει  με τους άλλους ανθρώπους. Αυτός ο δεσμός έχει σπάσει, με αποτέλεσμα η ζωή να έχει φτάσει στο σημείο να μην έχει πια νόημα. Τα κακά πνεύματα της πλεονεξίας και της αλαζονείας, του φθόνου και του μίσους εκτελούν τον δαιμονικό τους χορό μέσα στην καρδιά του ανθρώπου. Ο άνθρωπος δεν είναι σε θέση να εκτιμήσει την αξία του αέρα που αναπνέει, των αχτίνων του Ήλιου που φωτίζουν τον κόσμο, της σταγόνας της βροχής που συντηρεί τη ζωή και της  λεπτεπίλεπτης και αδιόρατης δύναμης που στηρίζει κάθε πράγμα στη Φύση. Οι άνθρωποι κατάντησαν μικροπρεπείς, αναλώνοντας τη ζωή τους σε ευτελείς επιδιώξεις χωρίς νόημα. Αυτό που πρέπει να γίνει σήμερα είναι να στηριχθούν οι άνθρωποι που είναι αποφασισμένοι να υπομείνουν και να υποφέρουν ακόμη προκειμένου να πραγματώσουν τους ιερούς σκοπούς της ειρήνης και της ευημερίας όλου του κόσμου.      


Αληθινή παιδεία είναι εκείνη που καλλιεργεί μέσα σας την αγάπη προς τους συνανθρώπους σας και κινεί το ενδιαφέρον σας για προσφορά υπηρεσίας στην κοινωνία.
                            -ΒΑΒΑ




Source: SAI INSPIRES





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο