Radio

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


How can we tame the mind? Bhagawan gently and lovingly puns on the words and explains a great truth in a memorable manner.

What manifests externally is called ‘Manas’ (Mind). That which is internal is ‘Nama’ (The Name of the Lord). Repeating the Name of the Lord, you can gain control over your mind and attain the state where there is no Mind (Amanaska). As long as you are under the influence of your mind, you will tread the worldly path and get lost. You can clearly hear the voice of the Lord, only when you attain the 'No Mind' State. To attain that state, you must listen to the inner voice, the voice of the Lord within you. To hear Him, you must practice Devotion and Surrender. The easiest way to understand and experience God is to Love Him. You can easily grow in love for God, by worshipping Him in a specific form. A true devotee does all duties with total surrender only to please God, and dedicates every action to please Him.

- My Dear Students, Vol 3, Ch 7, Jul 9, 1989

Keep the name of the Lord always radiant on your tongue, it will keep the antics of the mind under control.
                                                                                         -BABA



Πώς μπορούμε να τιθασεύσουμε τον νου μας; Ο Μπάγκαβαν με λεπτότητα και αγάπη χρησιμοποιεί ένα λογοπαίγνιο και εξηγεί μια μεγάλη αλήθεια με αλησμόνητο τρόπο.
 
Ό,τι εκδηλώνεται προς τα έξω ονομάζεται Νους (Manas). Αυτό που είναι εσωτερικό είναι το Όνομα του Κυρίου (Nama). Επαναλαμβάνοντας το Όνομα του Κυρίου, μπορείτε να επιτύχετε τον έλεγχο του νου σας και έτσι να κατορθώσετε να φτάσετε στην κατάσταση όπου δεν θα υπάρχει πια Νους. Για όσον καιρό βρισκόσαστε κάτω από την επήρεια του νου σας, θα βαδίζετε στο υλικό μονοπάτι του κόσμου και έτσι θα χάνετε την σωστή πορεία. Μπορείτε να ακούσετε καθαρά τη φωνή του Κυρίου  μόνο όταν φτάσετε στην κατάσταση της «απουσίας του Νου». Για να φτάσετε σ’ αυτή την κατάσταση, πρέπει να ακούτε την εσωτερική φωνή, δηλαδή τη φωνή του Κυρίου, ο οποίος βρίσκεται μέσα σας. Για να Τον ακούσετε, πρέπει να ακολουθείτε την πρακτική της Αφοσίωσης και της Παράδοσής σας στα χέρια Του. Ο πιο εύκολος τρόπος για να κατανοήσετε και να βιώσετε τον Θεό είναι να Τον Αγαπάτε. Εύκολα μπορείτε να καλλιεργήσετε και να αναπτύξετε την Αγάπη σας προς τον Θεό, λατρεύοντάς Τον σε κάποια μορφή Του. Ο αληθινός πιστός εκτελεί όλα τα καθήκοντά του με πλήρη παράδοση στον Θεό και αποκλειστικά για να Τον ευχαριστήσει. Ο αληθινός πιστός αφιερώνει κάθε πράξη του στην χαρά και την αγαλλίαση του Θεού. 


Να έχετε πάντοτε το άγιο Όνομα του Κυρίου ακτινοβόλο στη γλώσσα σας. Αυτό θα τηρεί υπό έλεγχο τις αστειότητες που κάνει ο νους. 
                                 -ΒΑΒΑ




 Source: SAI INSPIRES



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο