Radio

Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας



Why does God test the love of His devotees? Bhagawan lovingly explains to us today with a memorable example.

One Sankaranti day, Rukmini, Sathyabhama, Jambavati, Gopikas, and Draupadi among others were with Lord Krishna, joyously munching sugarcane. Krishna, in order to test them, pretended as if His finger was cut. God always tests His devotees. Test is nothing but a taste of God. If the devotee is successful in the test, he/she receives God’s bounteous Grace. God does not conduct tests as a sign of hatred or enmity; He always does it out of intense love and compassion. As soon as Krishna’s finger was cut, it started bleeding. Sathyabhama asked a servant to quickly get a piece of cloth. Rukmini ran herself. Draupadi saw this and immediately tore a piece of her own sari and tied it to Lord Krishna’s thumb to stop the bleeding. Witnessing this, Rukmini and Sathyabama were ashamed that their love and actions did not match Draupadi’s love. Later Lord Krishna showered infinite grace when Draupadi needed it the most.

- ‘My Dear Students’, Vol 3, Ch 3, Jun 30, 1996.

Compassion is the hallmark of devotion.
                                                                            -BABA


Γιατί ο Θεός υποβάλλει σε δοκιμασία την αγάπη των πιστών Του; Ο Μπάγκαβαν με αγάπη μας το εξηγεί σήμερα χρησιμοποιώντας ένα εντυπωσιακό παράδειγμα που μένει αλησμόνητο σε όποιον το πληροφορείται.
 
Μια μέρα, όταν ο ήλιος άλλαζε αστερισμό στο ζωδιακό κύκλο, η Ρουκμίνη, η Σατυαμπάμα, η Τζαμπαβάτη, οι βοσκοπούλες οι Γκόπικα και η Ντραουπάντη,  μεταξύ άλλων, συντρόφευαν τον Κρίσνα και μασουλούσαν ζαχαροκάλαμο με μεγάλη χαρά. Ο Κρίσνα, για να τις δοκιμάσει, προσποιήθηκε ότι κόπηκε στο μεγάλο δάχτυλο του χεριού του. Ο Θεός πάντοτε δοκιμάζει τους πιστούς Του. Η δοκιμασία δεν εκφράζει παρά το γούστο και την προτίμηση του Θεού. Αν ο πιστός περάσει με επιτυχία τη δοκιμασία, τότε δέχεται πλουσιοπάροχα τη Χάρη του Θεού. Ο Θεός δεν δοκιμάζει τον άνθρωπο,  για να του δείξει μίσος ή εχθρότητα. Το κάνει πάντοτε από έντονη και μεγάλη αγάπη και συμπόνια. Μόλις κόπηκε ο Κρίσνα, το δάχτυλό Του άρχισε να αιμορραγεί. H Σατυαμπάμα ζήτησε από ένα υπηρέτη να βρει και να φέρει αμέσως ένα κομμάτι  ύφασμα. Η Ρουκμίνη έτρεξε η ίδια να βρει και να φέρει ύφασμα. Η Ντραουπάντη είδε τί γινόταν και αμέσως έκοψε ένα κομμάτι από το δικό της το ένδυμα και με αυτό έδεσε το τραυματισμένο δάχτυλο του Κρίσνα, για να σταματήσει την αιμορραγία. Η Ρουκμίνη και η Σατυαμπάμα, μπροστά στην άμεση αντίδραση της Ντραουπάντη, ντράπηκαν γιατί η αγάπη τους και οι ενέργειές τους δεν αποδείχτηκαν ανάλογες προς την δική της. Αργότερα, ο Κρίσνα έδωσε στην Ντραουπάντη άπειρη από τη Χάρη Του, όταν εκείνη την χρειαζόταν πάρα πολύ.            


Η συμπόνια πιστοποιεί την υψηλή ποιότητα και τη γνησιότητα της αφοσίωσης.
                                                    -ΒΑΒΑ


 Source: SAI INSPIRES




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο