Radio

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

THOUGHT FOR THE DAY

     
      Σκέψη της ημέρας


Why do we see a twist and turn in most relationships? What can we do to support, collaborate and live peacefully? Bhagawan explains today the art of living in joy.

Sometimes the cloud of envy and hatred come to darken relationships. This is primarily due to fear; fear that causes anger. The emergence of devotion, and the humility and wisdom resulting from it, will make fear and anger disappear. Anger wastes health, time and character. Never allow it to have a free play. Just like you cultivate the field, you must cultivate the fields of feelings, motives, desires and promptings. People are often ruined because they cannot tolerate the prosperity of another. Most people are bent on pulling down another. Jealousy is the chief cause of ruin and it is born due to the undue importance attached to the body, the senses and the accumulation of objects that cater to the senses. Develop the spirit of mutual help. See things in proper perspective; give everything its worth and no more.

- Divine Discourse, Sep 9, 1959

Anger, jealousy and hatred do more harm to those who entertain these feelings than to those towards whom these are expressed.
                                       -BABA

Γιατί παρατηρούμε διακυμάνσεις, γυρίσματα και στροφές σε πολλές σχέσεις; Τί μπορούμε να κάνουμε για να υποστηρίξουμε τους ανθρώπους, να συνεργασθούμε μαζί τους και να ζήσουμε ειρηνικά; Ο Μπάγκαβαν μας εξηγεί σήμερα την τέχνη που πρέπει να εφαρμόζουμε, για να ζούμε χαρούμενα.
Κάποτε τα σύννεφα της ζηλοφθονίας και του μίσους έρχονται για να αμαυρώσουν μια σχέση. Αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στο φόβο - στο φόβο που προκαλεί το θυμό. Η εμφάνιση και παρουσία της αφοσίωσης και η ταπεινότητα και σοφία που προκύπτουν από αυτήν, αναγκάζουν τον φόβο και τον θυμό να αφανισθούν. Ο θυμός φθείρει και καταστρέφει την υγεία, τον χρόνο και τον χαρακτήρα. Ποτέ να μην του επιτρέπεται να συμπεριφέρεται όπως θέλει. Ακριβώς όπως καλλιεργείτε το έδαφος του χωραφιού, έτσι οφείλετε να καλλιεργείτε και τα εδάφη των συναισθημάτων, των κινήτρων, των επιθυμιών, και των παρορμήσεων. Οι άνθρωποι συνήθως καταρρέουν, διότι δεν μπορούν να ανεχθούν των άλλων τις τάσεις και τις ροπές. Πάρα πολλοί άνθρωποι απαξιώνονται, στην προσπάθειά τους να κατακρημνίσουν τους άλλους. Η ζήλεια είναι η κύρια αιτία της κατερείπωσης του ανθρώπου. Η ζήλεια γεννιέται από την αδικαιολόγητη σημασία, που προσδίνουμε στο σώμα, στις αισθήσεις και στην επισώρευση υλικών πραγμάτων, τα οποία υπηρετούν τις αισθήσεις. Να αναπτύσσετε και να καλλιεργείτε το πνεύμα της αλληλοβοήθειας. Να βλέπετε τα πράγματα από την ορθή τους προοπτική. Στο καθετί να δίνετε την πραγματική του αξία και τίποτε επιπλέον.

Ο θυμός, η ζήλεια και το μίσος βλάπτουν περισσότερο όσους τρέφουν και καλλιεργούν αυτά τα κακά συναισθήματα από όσο βλάπτουν εκείνους εναντίον των οποίων στρέφονται.
                                                -ΒΑΒΑ



Source: SAI INSPIRES


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο