Radio

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


What is it that can guarantee success? Bhagawan explains to us and gives us a valuable tip for harmonious living.
The greatest instrument by which success can be ensured for all your efforts is devotion. That will grant you health, wealth and prosperity too. It will also eliminate hatred and faction, and give more strength to you. A person with devotion will do every act as worship of the Lord, and so the act will be done effectively without any malingering or insincerity. It will also win the Grace of the Lord, so the devotee will be able to do more and enjoy greater health and mental happiness. If every one of you unite and sing the glory of the Lord, it will produce greater harmony and social cohesion than thousand people clamoring and shouting one against the other. Divine Love will flood the area and fertilize all your efforts if all of you sing the Lord’s name together in unison. Do it for some time and you will yourself bear witness to the loving and serene atmosphere.
- Divine Discourse, Sep 9, 1959.
Let compassion and sacrifice be your two eyes; let egolessness be your breath and love be your tongue.
                                                                                                   -BABA
 

Τί είναι εκείνο που μπορεί να μας εγγυηθεί την επιτυχία; Ο Μπάγκαβαν μας το εξηγεί και μας δίνει πολύτιμες συμβουλές για να ζούμε αρμονικά στη ζωή μας.

Η αφοσίωση είναι το πιο αποτελεσματικό εργαλείο με το οποίο μπορούμε να εξασφαλίσουμε την επιτυχία σε όλες μας τις προσπάθειες. Η αφοσίωση θα σας χαρίσει υγεία, πλούτη και ευημερία. Επίσης, θα εξαλείψει το μίσος, τον φατριασμό και τη διχόνοια και θα σας δώσει περισσότερη δύναμη. Ο άνθρωπος που διακατέχεται από αφοσίωση φροντίζει ώστε η κάθε πράξη του να προσφέρεται ως ιερή λατρεία προς τον Θεό, με αποτέλεσμα όλα τα έργα του να γίνονται αποτελεσματικά, απροσποίητα και χωρίς καμία ανειλικρίνεια. Επιπλέον, η αφοσίωση κερδίζει τη Θεία Χάρη και έτσι ο πιστός μπορεί να δραστηριοποιηθεί περισσότερο και να χαρεί περισσότερη υγεία και πιο πολλή πνευματική ευτυχία. Αν ο καθένας σας ενωθεί με τους άλλους και όλοι μαζί ψάλλετε και αινείτε τη δόξα του Θεού, το αποτέλεσμα θα είναι να δημιουργηθεί περισσότερη αρμονία και κοινωνική συνοχή από όση μπορούν να πετύχουν χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνοντας και φωνασκώντας οι μεν εναντίον των δε. Αν όλοι σας ψάλλετε ομόφωνα το όνομα του Κυρίου, η Θεία Αγάπη θα κατακλύσει την περιοχή και θα γονιμοποιήσει όλες σας τις προσπάθειες.  Να ψάλλετε με αυτό τον τρόπο για κάποιο διάστημα και τότε εσείς οι ίδιοι θα είσαστε μάρτυρες της ατμόσφαιρας αγάπης και γαλήνης που θα προκύψει.  
   
Η συμπόνια και η θυσία ας γίνουν τα δυο σας μάτια. Η απόλυτη έλλειψη εγωισμού ας γίνει η πνοή σας και η αγάπη ας γίνει η γλώσσα σας.
                                            -ΒΑΒΑ




Source: SAI INSPIRES






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο