Radio

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


How should our devotion to the Lord be? Bhagawan explains how that devotion should express itself.

Devotion (Bhakthi) is the continuous flow of love which is unchanging, sincere and pure (Nithya, Sathya, Nirmalam). There is no one who is devoid of devotion; deep within the core, everyone has the feeling of kinship with all creatures. If you have no love, you are like the lamp without the flame. The presence or absence of the feeling makes a lonely man miserable or makes one likeable to many. Love of the pure type is like a bright light. It is not polluted by hate nor is contaminated with greed. Faith in God and faith in doing good is very essential. Also you must have faith in the concept of merit and sin (punya and papa). This will help you examine each act and consider its consequences before taking the action. Devotion makes you aware of the Lord, who sustains and supports every being and brings you nearer and dearer to Him.

- Divine Discourse, Oct 12, 1964.

Desire destroys devotion, anger destroys wisdom, greed destroys work – hence these bad qualities must be sacrificed.
                                                                                                     -BABA



Πώς πρέπει να είναι η αφοσίωσή μας προς τον Θεό; Ο Μπάγκαβαν εξηγεί πώς πρέπει να εκδηλώνεται αυτή η αφοσίωση.


Αφοσίωση είναι το ξεχείλισμα και η συνεχής ροή της αγάπης, η οποία παραμένει πάντοτε αμετάβλητη και είναι ειλικρινής και αγνή. Δεν υπάρχει άνθρωπος χωρίς αφοσίωση. Βαθιά μέσα στον πυρήνα της ύπαρξής του ο καθένας διατηρεί το συναίσθημα της συγγένειάς του με όλα τα όντα. Αν δεν έχετε διόλου αγάπη, τότε μοιάζετε με το λυχνάρι που του λείπει η φλόγα. Η παρουσία ή η απουσία του συναισθήματος της αγάπης κάνει τον μοναχικό άνθρωπο να νοιώθει δυστυχισμένος ή τον κάνει συμπαθή και αγαπητό σε πολλούς. Η αγάπη που είναι πάναγνη μοιάζει με λαμπερό φως. Δεν την μολύνει το μίσος ούτε την βρωμίζει η απληστία. Η πίστη προς τον Θεό και η πίστη προς την αξία ότι ο άνθρωπος πρέπει να κάνει πάντοτε το καλό, είναι πίστη πολύ ουσιαστική. Επίσης, πρέπει να πιστεύετε στην αρετή ως αξία και να αποφεύγετε την αμαρτία ως κακία. Αυτό θα σας βοηθήσει να εξετάζετε σωστά κάθε πράξη σας και να σταθμίζετε τις συνέπειές της πριν από την εκτέλεσή της. Η αφοσίωση κρατάει τον καθένα σας άγρυπνο, για να αισθανόσαστε την παρουσία του Κυρίου, ο οποίος συντηρεί και στηρίζει κάθε ύπαρξη και σας ελκύει όλο και πιο κοντά Του, ενώ γινόσαστε όλο και πιο  αγαπημένοι Του.   



Η επιθυμία καταστρέφει την αφοσίωση, η οργή καταστρέφει τη σοφία, η απληστία καταστρέφει την εργασία – συνεπώς ο άνθρωπος πρέπει να θυσιάσει αυτές τις κακές του ιδιότητες.
                                                                                                      -ΒΑΒΑ

Source: SAI INSPIRES


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο