Radio

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

THOUGHT FOR THE DAY



Σκέψη της ημέρας


What should we do to make sure that this life, and the other gifts that have come with it are not wasted? Bhagawan answers this question for us today.

We must have the awareness of the relative value of things; the discrimination between the real and relatively real. The gifts of reason and conscience must not be wasted through neglect. Your story should not be a repetition of that of the woodcutter, who was given a huge sandalwood forest as a reward, but, who out of sheer ignorance of the value of the trees, burnt the trees and sold them as charcoal at so much per bag! You ignore the Divinity that you really are and waste the opportunity to unfold it. Ignorance (ajnana) is imported from outside; what is native to you, what is within is wisdom (Jnana).

- Divine Discourse, Oct 14, 1964

Righteous action and control of senses are essential for the cultivation of universal love and goodness.
                                                                                           -BABA



Τί πρέπει να κάνουμε για να σιγουρευτούμε ότι τούτη η ζωή μας και όλα τα άλλα δώρα που την συνοδεύουν δεν θα πάνε χαμένα; Ο Μπάγκαβαν απαντά σήμερα για χάρη μας σε αυτή την ερώτηση.

Πρέπει να είμαστε επάγρυπνοι και να έχουμε υπόψη μας ότι είναι σχετική η αξία των πραγμάτων. Πρέπει να μπορούμε να ξεχωρίζουμε το πραγματικό από το  σχετικά πραγματικό. Τα Θεϊκά δώρα της λογικής και της συνείδησης του ανθρώπου δεν πρέπει να χαραμίζονται από άγνοια και αδιαφορία. Η ιστορία σας δεν πρέπει να αποτελεί επανάληψη της ιστορίας του ξυλοκόπου, στον οποίο δόθηκε ως ανταμοιβή ένα τεράστιο δάσος από σανταλόδεντρα, που έχουν πολύτιμο αρωματικό ξύλο, και εκείνος, από πλήρη άγνοια της αξίας τους, τα έκανε όλα ξυλοκάρβουνο και τα πουλούσε προς τόσο το κάθε σακί! Αγνοείτε την Θεία Φύση σας, την οποία όμως στην πραγματικότητα φέρετε μέσα σας, και έτσι χάνετε την ευκαιρία να την ξεδιπλώσετε και να την γνωρίσετε. Η άγνοια είναι κάτι που το εισάγετε απ’ έξω, από το περιβάλλον σας. Αυτό, που το έχετε εκ γενετής μέσα σας και είναι έμφυτο και δικό σας, είναι σοφία, είναι ανώτερη γνώση.      



Για την καλλιέργεια συμπαντικής αγάπης και καλοσύνης είναι απαραίτητο οι πράξεις του ανθρώπου να διεξάγονται σύμφωνα με τη Θεία Δικαιοσύνη και οι αισθήσεις του να ελέγχονται αυστηρά.
                                                                        -ΒΑΒΑ

Source: SAI INSPIRES

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο