Radio

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

THOUGHT FOR THE DAY



Σκέψη της ημέρας


What is the purpose of developing devotion? What special wealth can it confer? Bhagawan lovingly explains to us today.

People seek frantically for peace and happiness in a thousand ways along a thousand roads. Real peace is to be got only in the depths of the spirit, in the discipline of the mind, in faith in the One base of all this seeming multiplicity. And the joy of that experience, the profound exhilaration which accompanies it cannot be communicated in words. All shravanam and kirthanam (hearing and singing God's names) is to take you nearer that experience.  Shravanam is the medicine that you take internally and kirthanam is the balm you apply externally. Both are needed. Develop devotion to the Lord using as many means as possible. Your mind and the intellect must be trained and controlled, that is the sole aim.

- Divine Discourse, Jul 10, 1959

True devotion lies in accepting both pleasure and pain with equal-mindedness.
                                             -BABA


Για ποιο σκοπό καλλιεργούμε και αναπτύσσουμε την αφοσίωση; Τί το πολύτιμο μας χαρίζει η αφοσίωση; Ο Μπάγκαβαν μας το εξηγεί σήμερα με αγάπη. 

Οι άνθρωποι αναζητούν με μανία την ειρήνη και την ευτυχία εφαρμόζοντας  χίλιους τρόπους και ακολουθώντας πάμπολλους δρόμους. Η πραγματική ειρήνη πρέπει να αναζητηθεί στα βάθη του  πνεύματος, στην πειθαρχία του νου, στην πίστη προς τη Μια, ενιαία και μοναδική βάση όλης αυτής της φαινομενικής πολλαπλότητας των πραγμάτων. Την αγαλλίαση, που προκύπτει από αυτή την εμπειρία, τη βαθύτατη ευφροσύνη που την συνοδεύει, είναι αδύνατο να την μεταδώσουμε στους άλλους με λόγια. Η ακρόαση των ιερών ύμνων και της δοξολογίας για το όνομα του Θεού και η συμμετοχή σας στην εξύμνησή του σας φέρνουν εγγύτερα σε τούτη την εμπειρία. Αυτά τα ακούσματα, που δεχόσαστε, είναι το φάρμακο που παίρνετε εσωτερικά και η εξύμνηση, που αναπέμπετε, είναι το βάλσαμο που εφαρμόζετε εξωτερικά. Και τα δυο σας χρειάζονται. Να αναπτύσσετε την αφοσίωσή σας προς τον Θεό χρησιμοποιώντας όσο περισσότερα μέσα μπορείτε. Ο νους σας και η διάνοιά σας πρέπει να υποβληθούν σε επίμονη εκπαίδευση και σε αυστηρό έλεγχο. Αυτός είναι ο μοναδικός σκοπός όλων των προσπαθειών.


Η αληθινή αφοσίωση έγκειται στο ότι μας κάνει ικανούς να αποδεχόμαστε την ευχαρίστηση και τον πόνο με τον νου σε αταραξία.
                               -ΒΑΒΑ


Source: SAI INSPIRES

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο