Radio

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


What is the trap we must not fall into? How can we escape from the attractions and the pitfalls in the world? Bhagawan explains and motivates us today.

The jeevi (individual soul) has come to this birth in order to reveal the splendour of the spark of Godhead which It is. A rat is attracted by strong smelling cheap little stuff inside the trap; it neglects all other articles of food in the granary, and thus falls a prey to its own foolishness. Similarly people disregard and waste their life in the pursuit of mortal riches. Be aware and alert. Live in the world but develop the skills to wonder and discriminate between the eternal and temporary. Learn to see through this drama and discover the Director behind the scenes, who is none else than God. You can easily develop these skills through devotion (Bhakthi), based on performing duty without any expectation of results (Nishkama Karma).

- Divine Discourse, Jul 10, 1959

A true human being is one who has the noble qualities of adherence to truth, duty, devotion, and discipline.
                                                                                          -BABA



Ποια είναι η παγίδα στην οποία δεν πρέπει να πέσουμε και να πιαστούμε; Πώς μπορούμε να γλυτώσουμε από τα θέλγητρα και τις παγίδες του κόσμου; Ο Μπάγκαβαν μας δίνει την εξήγηση και κινητοποιεί το ενδιαφέρον μας.


Η ατομική ψυχή ήλθε στον υλικό κόσμο με αυτή τη γέννηση, για να αποκαλύψει τη μεγαλειώδη λαμπρότητα του Θεϊκού σπινθήρα, που είναι και η ίδια. Ο ποντικός προσελκύεται από τη δυνατή μυρουδιά, που εκπέμπει λίγο φτηνό φαγώσιμο υλικό, το οποίο είναι τοποθετημένο ως δόλωμα μέσα στην ποντικοπαγίδα. Αδιαφορεί για όλα τα άλλα τρόφιμα, που βρίσκονται στη σιταποθήκη, και έτσι πέφτει θύμα της δικής του ανοησίας. Κατά παρόμοιο τρόπο, ο άνθρωπος περιφρονεί και χαραμίζει τη ζωή του κυνηγώντας πλούτη που φεύγουν και χάνονται. Να είσαστε προσεκτικοί και επάγρυπνοι. Να ζείτε μέσα στον κόσμο, αλλά να αναπτύξετε την ικανότητα να αναρωτιόσαστε για όσα συμβαίνουν και να ξεχωρίζετε το αιώνιο από το προσωρινό. Μάθετε να παρακολουθείτε τούτο το εκτυλισσόμενο δράμα της ζωής και να ανακαλύπτετε τον  Σκηνοθέτη, που βρίσκεται πίσω από τη σκηνή, και που δεν είναι άλλος από τον Θεό. Εύκολα μπορείτε να αναπτύξετε αυτή τη διακριτική ικανότητα με τη βοήθεια της αφοσίωσης βασιζόμενοι στην εκτέλεση των καθηκόντων σας χωρίς να τρέφετε καμιά προσδοκία για τους καρπούς. 



Αληθινός άνθρωπος είναι εκείνος που διαθέτει τις ανώτερες ευγενείς ιδιότητες της προσήλωσης στην αλήθεια, στην εκτέλεση του καθήκοντος, στην αφοσίωση και στην πειθαρχία.
                                                           -ΒΑΒΑ



Source: SAI INSPIRES



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο