Radio

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας

What is the best way to pass on a spiritual legacy to the generation that follows? Bhagawan explains and gives us a firm reminder today.

For the wisdom of discrimination to dawn on people, elders must first set an example in discrimination and detachment. If they run after sensory pleasures with feverish excitement, how can the youth be blamed for their selfishness and greed? The elders must practise what they preach, show how a divine life confers mental poise, joy, contentment and harmony. They must spend at least some time everyday in the recital of the Lord’s Name or on Meditation. Then, children too, will imbibe that atmosphere and acquire peace for sure. Today, many speak with full passion that there is nothing as sweet as the Name of the Lord, but they do not repeat it at all. Children will easily discover the hoax, if one neglects their own spiritual progress on the path,
but preaches it. The accountability of those who profess the spiritual path is great and must not be undermined.

- Divine Discourse, Dec 14, 1958

Knowledge that is not put into practice is like food that is not digested.
                  -BABA


Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος, για να μεταβιβάσουμε στην επόμενη γενιά την  πνευματική μας κληρονομιά; Ο Μπάγκαβαν μας δίνει την εξήγηση και μας θυμίζει με έντονο τρόπο το καθήκον μας.


Προκειμένου να αρχίσουν οι άνθρωποι να εφαρμόζουν στη ζωή τους τη σοφία της διάκρισης, οι πιο μεγάλοι στην ηλικία πρέπει να δώσουν το καλό παράδειγμα εφαρμόζοντας στην πράξη τη διάκριση και την μη προσκόλληση. Αν οι μεγάλοι κυνηγούν τις αισθησιακές ηδονές με έξαψη φλογισμένη, πώς είναι δυνατό να επικρίνονται οι νέοι για τον εγωισμό τους και την πλεονεξία τους; Οι μεγάλοι πρέπει να εφαρμόζουν αυτά που διδάσκουν, πρέπει με το παράδειγμά τους να δείχνουν ότι η ζωή, που είναι σύμφωνη με το νόμο του Θεού, χαρίζει στον άνθρωπο πνευματική ισορροπία, χαρά, ψυχική ικανοποίηση και αρμονία.  Πρέπει να διαθέτουν τουλάχιστο λίγο από το χρόνο τους κάθε μέρα για προσευχή, πνευματικό στοχασμό και για διαρκή επανάληψη του Αγίου Ονόματος του Θεού. Μετά από αυτό, και τα παιδιά θα απορροφούν αυτή την ατμόσφαιρα και σίγουρα θα ηρεμούν. Σήμερα είναι πολλοί  εκείνοι που μιλούν γεμάτοι πάθος για το ότι δεν υπάρχει τίποτε γλυκύτερο από τη διαρκή επανάληψη του Ονόματος του Κυρίου. Αλλά οι ίδιοι δεν το εφαρμόζουν καθόλου. Πολύ εύκολα τα παιδιά ανακαλύπτουν την ασυνέπεια και την απάτη, που διαπράττουν όσοι, ενώ παραμελούν το καθήκον τους για πρόοδο στο πνευματικό δρόμο, διδάσκουν τους άλλους να ασκούν το καθήκον αυτό.Είναι μεγάλη η ευθύνη όσων ομολογούν πίστη στον πνευματικό δρόμο, γι’ αυτό και δεν πρέπει να υπονομεύουν αυτή την πίστη.


Γνώση που δε μπαίνει σε εφαρμογή μοιάζει με την τροφή που παραμένει αχώνευτη.
                                                   -ΒΑΒΑ

Source: SAI INSPIRES





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο