Radio

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας

What is pure love? How can we experience it? Let us listen in Bhagawan’s own nectarous words today.

Embodiments of Divine Love! When the mind is turned towards things of the world, it is called Anuraga (affection or attachment) and if it is turned towards God, it is called Prema (Love or devotion). Love is the fruit of love. Love is comparable only with love. Love can offer only love. Love cannot be described by poetry. It cannot be proved by the mind or the spoken word. Hence the Vedas declare that pure love transcends mind and speech. Love is priceless and indescribably precious. Its sweetness is unexcelled. Scriptures describe nectar (Amrit) as indescribably sweet. But Love is far sweeter than nectar. Love can be got only through love. Love is a precious diamond which can be got only in the realm of love and nowhere else. The kingdom of Love is located in a heart filled with love. Love can be experienced only in a mind flowing with love and a heart filled with love.

- Divine Discourse, Sep 2, 1991

A peaceful mind is the abode of love.
-BABA


Τι είναι η αγνή αγάπη; Πώς μπορούμε να την βιώσουμε; Ας ακούσουμε σήμερα γι αυτό το ζήτημα τα  λόγια του Μπαγκαβάν, που είναι γλυκά σαν το νέκταρ.

 
Ενσαρκώσεις της Θείας Αγάπης! Όταν ο νους στρέφεται και κατευθύνεται προς τα υλικά πράγματα του κόσμου, αυτό ονομάζεται συμπάθεια ή προσκόλληση. Και αν στρέφεται προς τον Θεό, τότε ονομάζεται Αγάπη ή αφοσίωση. Η αγάπη είναι ο καρπός της αγάπης. Η αγάπη μπορεί να συγκριθεί μόνο με την αγάπη. Η Αγάπη μπορεί να προσφέρει μόνο αγάπη. Την Αγάπη δεν μπορεί να την περιγράψει η ποίηση. Δεν μπορεί να την αποδείξει ο νους ή τα λόγια που λέγονται. Για τον λόγο αυτό, τα ιερά κείμενα των Βεδών αναφέρουν ότι η αγνή αγάπη ξεπερνάει τον νου και τα λόγια. Η Αγάπη είναι ανεκτίμητη και τόσο πολύτιμη ώστε την αξία της δεν μπορεί να την περιγράψει κανείς. Η γλυκύτητά της είναι αξεπέραστη. Οι ιερές γραφές περιγράφουν το νέκταρ (την αμρίτα) ως τόσο γλυκό, που δεν μπορεί να περιγράψει κανείς την γλυκύτητά του. Αλλά η Αγάπη είναι πολύ πιο γλυκιά από το νέκταρ. Η αγάπη μπορεί να αποκτηθεί μόνο με την αγάπη. Η Αγάπη είναι ένα διαμάντι πολύτιμο που μπορούμε να το αποκτήσουμε μόνο στο βασίλειο της αγάπης και πουθενά αλλού. Το βασίλειο της Αγάπης βρίσκεται στην καρδιά που είναι πλημμυρισμένη από αγάπη. Η αγάπη μπορεί να βιωθεί μόνο από τον νου που τον διαρρέει η αγάπη και από την καρδιά που είναι πλημμυρισμένη από αγάπη.


Ο ειρηνικός νους είναι κατοικία της αγάπης.
-ΒΑΒΑ


 Source: SAI INSPIRES


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο