Radio

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας

What should we seek from God and place before Him? Bhagawan lovingly reminds us as we start planning for Krishnashtami this year!

The Lord who is Prema Swarupa (Divine Love personified) will grant you all that you need despite your not asking for anything. He knows; He is the Mother who does not wait to hear the moan of the child to feed it. His love is so vast and deep; He anticipates every need and rushes to help you. You are always praying anxiously and placing before Me the long lists of wishes you have. These wishes go on multiplying endlessly. The fulfilment of one leads to a new series. Strive to arrive at the stage when His wish alone will count and you are an instrument in His Hands. Gopis desired to listen only to Krishna's glory, Krishna's charm, Krishna's words, Krishna's pranks, plays, pastimes, and Krishna's achievements and attainments. When you fill yourselves with love for Krishna, you achieve sarupya and sayujya (likeness of form and absorption into Krishna). Strive for that consummation, not for lesser victories.

- Divine Discourse, Jul 13, 1965

Worship of God in temples and shrines has its place in sanctifying time and sublimating instincts and impulses.
-BABA


Τί πρέπει να ζητάμε από τον Θεό και να Του το προσφέρουμε; Ο Μπάγκαβαν μάς το θυμίζει με αγάπη καθώς αρχίζουμε να σχεδιάζουμε τον φετινό εορτασμό των γενεθλίων του Κρίσνα.

 Ο Κύριος, που είναι η ενσάρκωση της Θείας Αγάπης, σας χορηγεί όλα όσα σας χρειάζονται, παρόλο ότι εσείς δεν ζητάτε τίποτε. Εκείνος γνωρίζει τις ανάγκες σας. Ο Θεός είναι η Μητέρα που δεν περιμένει να ακούσει το παράπονο του παιδιού, για να το ταΐσει. Τόσο μεγάλη, σε έκταση και σε βάθος, είναι η αγάπη Του. Προβλέπει για κάθε ανάγκη σας και σπεύδει αμέσως να σας βοηθήσει. Πάντοτε προσευχόσαστε με αδημονία και Μου παρουσιάζετε τις μακριές λίστες, που περιέχουν τις επιθυμίες σας. Οι επιθυμίες αυτές εξακολουθούν να πολλαπλασιάζονται χωρίς κανένα σταματημό. Η εκπλήρωση μιας επιθυμίας οδηγεί στην διατύπωση ολόκληρης σειράς από νέες επιθυμίες. Αγωνιστείτε για να φτάσετε στο σημείο που θα μετράει μόνο η δική Του επιθυμία κι εσείς θα είσαστε απλά και μόνο ένα όργανο στα Χέρια Του. Οι Γκόπις, οι βοσκοπούλες, επιθυμούσαν να ακούνε διηγήσεις μόνο για την δόξα του Κρίσνα και για την χάρη Του,  για τα λόγια του Κρίσνα, για τα αστεία, τα παιχνίδια, τα χόμπι, τα κατορθώματα και τα επιτεύγματά Του. Όταν η καρδιά σας πλημμυρίζει από αγάπη για τον Κρίσνα, τότε κατορθώνετε να μοιάσετε στην εικόνα  Του και να περάσετε μέσα Του, να συγχωνευθείτε μαζί Του. Αγωνισθείτε, λοιπόν, γι αυτήν την ολοκληρωμένη συνένωσή σας μαζί Του – όχι για άλλες κατώτερες νίκες.

 Η λατρεία του Θεού σε ναούς και σε ιερά προσκυνήματα καθαγιάζει τον χρόνο και εξευγενίζει τα ένστικτα και τις παρορμήσεις του ανθρώπου.
-ΒΑΒΑ


 Source: SAI INSPIRES



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο