Radio

Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας

At times, we quote scripture as a matter of convenience. What do we need to do, to truly earn that spiritual guidance from the Lord? Bhagawan implores us to introspect today.

Arjuna became entitled to the spiritual guidance of the Geeta from the Lord Himself because he evinced the despondency, renunciation, surrender and one-pointedness (vishada, vairagya, saranagati and ekagrata) that is essential to assimilate the great message. When your yearning for liberation becomes truly intense, you earn the right to set aside all social conventions, worldly norms and codes of conduct, that do not subserve that high purpose. Then, Prahlada can give up his father, Bhishma can counter his Guru, Meera can desert her husband and Shankaracharya can play subterfuge with his mother. Ask earnestly if you have reached that stage! Develop that taste for liberation! Chanting God’s name is the best course; it can be practised at all times and places by all, irrespective of creed, gender, caste, age or economic and social status. It will keep you in constant touch with the Infinite and so, it will transmit to you the wisdom and power of the Infinite.

- Divine Discourse, Mar 16, 1966

To gain liberation, to win Rama’s grace, it is not enough to repeat His name; you have to practice Rama principle.
-BABA


Μερικές φορές, προς διευκόλυνση, αναφέρουμε χωρία από τις ιερές γραφές. Τι πρέπει να κάνουμε, για να κερδίσουμε πραγματικά την πνευματική καθοδήγηση από τον Κύριο; Ο Μπάγκαβαν μας καλεί σήμερα να εξετάσουμε τον εσωτερικό κόσμο μας.


Ο Άρτζούνα απόκτησε ως δικαίωμα την χάρη να καθοδηγείται πνευματικά στην Μπαγκβάντ Γκίτα από τον ίδιο τον Κύριο, επειδή έδειξε την αποκαρδίωση, την αυταπάρνηση, την παράδοση στον Κύριο και την απόλυτη συγκέντρωση, που είναι αναγκαία για να κάνει κτήμα του κανείς το μεγάλο μήνυμα. Όταν η βαθιά επιθυμία σας για απελευθέρωση γίνει πραγματικά πολύ έντονη, τότε κερδίζετε το δικαίωμα να παραβιάσετε όλες τις κοινωνικές συμβάσεις, τα κοσμικά πρότυπα και τους κώδικες δεοντολογίας που δεν υπηρετούν αυτόν τον ανώτερο σκοπό της απελευθέρωσης. Μετά από αυτήν την εξέλιξη, ο Πράλαντα μπόρεσε να εγκαταλείψει τον πατέρα του, ο Μπίσμα μπόρεσε να αντιμετωπίσει τον Δάσκαλό του, η Μήρα έφυγε από τον  σύζυγό της και ο Σανκαρατσάργια μπόρεσε να κάνει το τέχνασμα με την μητέρα του. Εξετάστε με σοβαρότητα την περίπτωσή σας και δείτε αν έχετε φτάσει σε τούτο το στάδιο! Καλλιεργείστε και αναπτύξτε αυτή την αγάπη για την απελευθέρωσή σας! Η ψαλμωδία του αγίου Ονόματος του Θεού είναι η καλύτερη προσπάθεια που μπορεί να γίνεται πάντοτε και παντού από όλους, ανεξάρτητα από την πίστη τους, το φύλο τους, την κοινωνική τάξη τους, την ηλικία και την  οικονομική και κοινωνική θέση τους. Θα σας κρατήσει σε συνεχή επαφή με τον Άπειρο Θεό. Και έτσι θα σας μεταδώσει τη σοφία και τη δύναμή Του.


Για να κερδίσετε την απελευθέρωση καθώς και την χάρη του Ράμα, δεν αρκεί να επαναλαμβάνετε το άγιο όνομά Του. Πρέπει να εφαρμόζετε στην ζωή σας τις αρχές που δίδασκε ο Ράμα.
-ΒΑΒΑ

 Source: SAI INSPIRES






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο