Radio

Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

THOUGHT FOR THE DAY



Σκέψη της ημέρας

At times, it appears that we do not get enough grace from the Lord. Why is it so? What should we do to attract His grace? Bhagawan lovingly explains with an example.

Hypocrisy is rampant now in the spiritual field more than ever before. There is iron and magnet. The magnet will draw the iron to itself; that is the destiny of both. But, if the iron is covered with rust, the grace of the magnet may not operate strong enough to draw the iron near. Greed for sensual pleasure will certainly act as rust! It acts as dust, which induces rust; the rust will ultimately ruin the iron itself and change its innate nature. So, the iron must be tested constantly and dusted. Then, when it contacts the magnet, it too earns the magnetic quality and achieves its quest. That achievement is the best for both magnet and iron. The dust of sensual greed can be prevented by keeping good company, and putting into practice the axioms of good conduct that one learns from it!

- Divine Discourse, Mar 11, 1968.

The realization of God is the goal and destiny of every human life.
-BABA


Πότε-πότε, φαίνεται ότι ο Κύριος δεν μας παρέχει αρκετή από την Χάρη Του. Γιατί μας συμβαίνει αυτό; Τί πρέπει να κάνουμε για να προσελκύσουμε την Θεία Χάρη; Ο Μπάγκαβαν μας το εξηγεί χρησιμοποιώντας ένα παράδειγμα.

 Η υποκρισία στα πνευματικά ζητήματα έχει σήμερα διαδοθεί περισσότερο από κάθε άλλη φορά στο παρελθόν. Έχουμε σίδερο, έχουμε και μαγνήτη. Ο μαγνήτης τραβάει κοντά του το σίδερο. Αυτός είναι ο ρόλος, η φύση, ο  προορισμός και των δυο – του σίδερου και του μαγνήτη. Αν όμως το σίδερο καλυφτεί με σκουριά, τότε η έλξη του μαγνήτη μπορεί να μην λειτουργήσει με αρκετή ελκτική δύναμη ώστε να φέρει κοντά του το σίδερο. Η απληστία που έχει ο άνθρωπος, για όλο και μεγαλύτερη  αισθησιακή απόλαυση, λειτουργεί ασφαλώς όπως η σκουριά! Ενεργεί σαν την σκόνη που γεννάει την σκουριά Η σκουριά τελικά θα φθείρει το σίδερο και θα μεταβάλει την έμφυτη φυσική του κατάσταση. Συνεπώς, το σίδερο πρέπει να εξετάζεται συνεχώς, να ξεσκονίζεται και να καθαρίζεται. Κι έτσι, όταν θα αγγίζει τον μαγνήτη, θα αποκτά και αυτό την μαγνητική ιδιότητα και θα μπορεί να εκπληρώσει την αποστολή του. Η εκπλήρωση τούτης της αποστολής είναι το καλύτερο που μπορεί να συμβεί τόσο για τον μαγνήτη όσο και για το σίδερο. Για να γλυτώσουμε από την σκουριά που την γεννά η αισθησιακή μας πλεονεξία, πρέπει να μετέχουμε σε καλές συναναστροφές και να εφαρμόζουμε τους κανόνες της καλής συμπεριφοράς, που  μας διδάσκει αυτή η συναναστροφή.        
 
Η συνειδητοποίηση του Θεού αποτελεί επιδίωξη και προορισμό κάθε ανθρώπινης ζωής.
-ΒΑΒΑ 


 Source: SAI INSPIRES



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο