Radio

Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


Is there hope for us to be free from our own past “karma”? Bhagawan lovingly answers this important question with a memorable example for us today.

You might say that the karma from previous birth must be consumed in this birth and that no amount of grace can save you. Evidently someone has taught you to believe so. I assure you, you need not suffer from karma like that. When severe pain torments you, the doctor gives you a morphine injection (pain-killer), and you do not feel the pain though it is there in your body. Grace is like morphine; the pain is not felt, though you go through it! Grace takes away the malignity of the karma which you undergo. Just like dated drugs are declared ineffective after a certain date, with Grace, the effect of karma is rendered null, though the account is there! Hence, it is wrong to say the ‘Lalata likhitam’ (fate written on the forehead) cannot be rendered ineffective. Grace can surpass anything; nothing can stand in its way. Remember, it is the grace of the ‘All-mighty’!


– Divine Discourse, Nov 23, 1964.

If you really want God’s Grace, repeat His name with faith like Prahlada did. Sing Gods glory like Radha and Meere.
-BABA


Μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα απαλλαγούμε από το κάρμα που μας βαραίνει, δηλαδή από τις συνέπειες των πράξεων που κάναμε κατά το παρελθόν; Ο Μπάγκαβαν απαντά για χάρη μας σε τούτη την σπουδαία ερώτηση χρησιμοποιώντας ένα παράδειγμα που δεν ξεχνιέται.

 Θα μπορούσατε να πείτε ότι το κάρμα που δημιουργήσατε σε προηγούμενες γεννήσεις σας, πρέπει να το ξεπληρώσετε σε τούτη τη γέννηση, και ότι καμιά Χάρη από μέρους του Θεού δεν μπορεί να σας σώσει από τούτο το βάρος. Είναι φανερό ότι κάποιος σας δίδαξε τούτο το μάθημα. Λοιπόν, σας διαβεβαιώνω ότι δεν χρειάζεται να βασανιστείτε τόσο πολύ από το κάρμα που σας βαραίνει. Όταν σας βασανίζει ένας φοβερός πόνος, τότε ο γιατρός σάς κάνει μια παυσίπονη ένεση μορφίνης, και δεν νοιώθετε τον πόνο, παρότι η αιτία του εξακολουθεί να υπάρχει μέσα στο σώμα σας. Η Χάρη του Θεού ενεργεί σαν την μορφίνη. Δεν αισθανόσαστε τον πόνο, ενώ στην πραγματικότητα τον περνάτε! Η Χάρη του Θεού εξουδετερώνει την  οδυνηρή φύση (την κακοήθεια), που έχει το κάρμα. Ακριβώς όπως τα φάρμακα που έχουν ορισμένη χρονολογία λήξης, και δεν μπορούν να δράσουν μετά την χρονολογία αυτή, η επίδραση του κάρμα εκμηδενίζεται λόγω της Θείας Χάρης. Κατά συνέπεια, είναι λάθος να λέτε ότι το κάρμα, «το πεπρωμένο που είναι γραμμένο για τον κάθε άνθρωπο», είναι αδύνατο να εξουδετερωθεί. Η Χάρη του Θεού μπορεί να ξεπεράσει τα πάντα. Τίποτε δεν μπορεί να σταθεί στον δρόμο της ως εμπόδιο. Να θυμόσαστε ότι η Θεία Χάρη είναι η Χάρη του «Παντοδύναμου Θεού»!      
 
Αν επιζητείτε στ’ αλήθεια την Χάρη του Θεού,  τότε να επαναλαμβάνετε το Άγιο Όνομά Του με πίστη, όπως το έκανε ο Πράλαντα, και να υμνείτε την Δόξα Του, όπως το έκαναν η Ράντα και η Μήρα.
-ΒΑΒΑ


 Source: SAI INSPIRES




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο