Radio

Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας



What is the supreme importance of chanting the Divine Name? What benefits does it accrue? Bhagawan lovingly teaches us today.

Atma-Rama, the Rama who confers eternal joy, is present in your heart. 
So repeat His name, it is the Sun that can make the lotus in your heart bloom. Rama is not the son of Emperor Dasaratha but of the ruler of your ten senses (dasendriyas). The recital of Rama’s name must become as automatic, frequent and essential as breathing. The seed letters of Rama are from the Shiva and Narayana mantra, for it is composed of the second letters of both: Na-ra-yana and Na-mah-sivaya. The name Rama endows you with power and all the spiritual capital you need. It has a form too, and you should picture the form when you repeat the name; then the name becomes concrete and its remembrance is easier. Live always in the presence of that form-filled name. Then life becomes one continuous worship of the Lord.

– Divine Discourse, Sep 02, 1958.

Select one Name and one Form for smarana and manana, but do not talk ill of other names and forms.
-BABA


Ποια είναι η πολύ μεγάλη σημασία που έχει η ψαλμωδία του Ονόματος του Θεού; Ποια ωφελήματα μας προσφέρει; Ο Μπάγκαβαν μας το διδάσκει σήμερα με αγάπη.
 
Ο Ράμα που σας προσφέρει παντοτινή χαρά, βρίσκεται διαρκώς μέσα στην καρδιά σας. Συνεπώς, να επαναλαμβάνετε το Άγιο Όνομά Του, γιατί είναι ο Ήλιος που κάνει το λουλούδι του λωτού να ανθίζει στην καρδιά σας. Ο Ράμα δεν είναι ο γιος του αυτοκράτορα Ντασάρατα, αλλά εκείνου του παντοδύναμου που κυβερνά τις δέκα αισθήσεις. Η απαγγελία του Ονόματος του Ράμα πρέπει να γίνεται τόσο αυτόματα, συχνά και ουσιαστικά όσο γίνεται και η αναπνοή σας. Τα γράμματα που διαμορφώνουν το όνομα του Ράμα περιέχονται στο μάντρα με τα ονόματα Σίβα και Ναράγιανα. Το Όνομα Ράμα σας προικίζει παρέχοντάς σας την δύναμη και όλο τον σωρευμένο πνευματικό πλούτο που χρειαζόσαστε. Συνδέεται επίσης και με Μορφή, την οποία πρέπει να φέρνετε στον νου σας καθώς επαναλαμβάνετε το Όνομά Του. Με τον τρόπο αυτό το Όνομα Ράμα γίνεται πιο συγκεκριμένο και η θύμησή του είναι πιο εύκολη. Να ζείτε έχοντας πάντα και διαρκώς μπροστά σας το Όνομα και την Μορφή του Ράμα. Έτσι, η ζωή σας θα είναι μια ζωντανή και αδιάκοπη λατρεία του Κυρίου.    
 
Να επιλέξετε ένα Όνομα και μια Μορφή του Θεού για ανάμνηση και συνεχή επανάληψη, αλλά να μην μιλάτε άσχημα για άλλα ονόματα και μορφές του Θεού.
-ΒΑΒΑ  



 Source: SAI INSPIRES



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο