Radio

Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας



What is the goal to be reached and what is necessary for it? Bhagawan lovingly answers this important question for us today.

The deha, the body is but an instrument to realise the Dehi or the Indweller. Realising your oneness with the Dehi must be your deeksha or steady pursuit. And this pursuit must express itself in actual practice as discipline and training of the senses (Nishtha and Sikshana). Water and fire individually cannot move a train; they must both cooperate to produce a third thing - steam. The steam moves the engine forward. Kerosene and air must both unite to form the gas which ignites in the petromax lamp to give light. Yoga is explained as chitta vritti nirodha - the curbing of mental agitations. It also means the Union which is possible when mental agitations are curbed and equanimity is achieved. Devotion, wisdom or action (Bhakti, Jnana or Karma), must all lead to the achievement of equanimity; otherwise, they are simply a sham. The curbing of the mind will take you to the winning post.

– Divine Discourse, Jan 29, 1965.

The primary goal of every human being is to realize their inherent divinity and redeem their life by that realization.
-BABA


Ποιος είναι ο σκοπός, που πρέπει να εκπληρώσουμε, και τί μας είναι απαραίτητο προκειμένου να πετύχουμε; Ο Μπάγκαβαν απαντά σήμερα με αγάπη για χάρη μας σ’ αυτή την σπουδαία ερώτηση.
 
Το σώμα του ανθρώπου δεν είναι παρά ένα όργανο, που το χρησιμοποιούμε, για να συνειδητοποιήσουμε τον Ένοικο, δηλαδή τον Κύριο, ο οποίος κατοικεί μέσα μας. Η συνειδητοποίηση της αλήθειας ότι ταυτιζόσαστε απολύτως με τον Ένοικο, ώστε να είσαστε ένα μαζί Του, πρέπει να είναι για εσάς μια σταθερή επιδίωξη. Μάλιστα, αυτή η επιδίωξη, πρέπει να γίνεται φανερή στον αγώνα που κάνετε για να εκπαιδεύσετε και να πειθαρχήσετε τις αισθήσεις σας. Το νερό και η φωτιά, μόνα τους και ξεχωριστά, δεν μπορούν να κινήσουν το τραίνο. Πρέπει να συνεργαστούν και να δημιουργήσουν ένα νέο στοιχείο, δηλαδή τον ατμό. Ο ατμός κινεί προς τα εμπρός την μηχανή και όλο το τραίνο. Το φωτιστικό πετρέλαιο και ο αέρας αφού ενωθούν παράγουν αέριο που αναφλέγεται μέσα σε ειδική λάμπα και έτσι παράγεται φως. Η γιόγκα ερμηνεύεται ως χαλιναγώγηση της αστάθειας του ανήσυχου νου. Σημαίνει επίσης την Ένωση με το Θείο, που κατορθώνεται όταν η αστάθεια του ανήσυχου νου τιθασεύεται και έτσι φτάνουμε στην αταραξία. Η αφοσίωση, η σοφία (ανώτερη γνώση) και η δράση πρέπει να καθοδηγούν τον άνθρωπο ώστε να φτάνει στην αταραξία - διαφορετικά, τα τρία αυτά καταντούνε υποκρισία. Η χαλιναγώγηση του νου θα σας φέρει νικητές στο τέρμα της αγωνιστικής διαδρομής σας στη ζωή.     

 Πρωταρχικός σκοπός κάθε ανθρώπου είναι να συνειδητοποιήσει την Θεία Φύση, που βρίσκεται μέσα του έμφυτη, και έτσι να σώσει την ζωή του.
-ΒΑΒΑ  

 Source: SAI INSPIRES


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο