Radio

Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


What is the secret to progress and peace? Bhagawan lovingly reminds us today.

Eating must be succeeded by elimination; inhalation has to be followed by exhalation; blood must flow in and flow through, to circulate and maintain health. Taking in and giving up are the obverse and reverse of the same process. This is true of individuals, societies, nations and the human race. Progress and peace depends on sacrifice, renunciation and service. Be alert to the call to serve, everywhere, at all times; be ready with a smile, a kind word, a useful suggestion, diligent care, and pleasant reply. Look around for chances to relive, rescue or resuscitate. Train yourselves that you may render help efficiently and well. Seva plants a seed on stone and is delighted to see it sprout! Plant it with love, and the seed will discover love inside the stone and draw sustenance therefrom. Seva is the most rewarding form of austerity, the most satisfying and the most pleasurable. It springs out of love and scatters love in profusion.
Divine Discourse, May 19, 1969.

True sacrifice is sharing with others one’s wealth, strength and qualities, which are derived from society.
-BABA


Ποιο είναι το μυστικό για να εξασφαλίσουμε πρόοδο και ειρήνη; Ο Μπάγκαβαν μας το θυμίζει σήμερα με αγάπη.


Την ανάλωση της τροφής πρέπει να διαδέχεται η αποβολή της. Την εισπνοή πρέπει να ακολουθεί η εκπνοή. Το αίμα πρέπει να εισρέει και να περνάει μέσα από τα αγγεία, να κυκλοφορεί, και έτσι να διατηρεί την υγεία. Η εισροή και η εκροή, το  να προσδεχόμαστε και να απορρίπτουμε, είναι η μια και η άλλη όψη της ίδιας διαδικασίας. Αυτό ισχύει για τα άτομα, για τις κοινωνίες, για τα έθνη και για ολόκληρη την ανθρωπότητα. Η πρόοδος και η ειρήνη εξαρτώνται από την θυσία, την απάρνηση και την προσφορά υπηρεσίας. Να είσαστε άγρυπνοι και πανέτοιμοι, για να μην σας διαφύγει το κάλεσμα να προσφέρετε υπηρεσία παντού και πάντοτε. Να είσαστε γι αυτό έτοιμοι με ένα χαμόγελο, με τον ευγενικό λόγο σας, με μια χρήσιμη υπόδειξή σας, με την φιλότιμη φροντίδα σας, και με την ευχάριστη απόκρισή σας. Να κοιτάτε γύρω σας για ευκαιρίες που προσφέρονται για ξαναζωντάνεμα, για διάσωση ή αναζωογόνηση. Εκπαιδευτείτε ώστε να μπορείτε να προσφέρετε βοήθεια αποτελεσματικά και ωραία. Η προσφορά υπηρεσίας φυτεύει ένα σπόρο πάνω στην πέτρα και μαγεύεται να τον βλέπει να βλασταίνει! Να φυτεύετε τούτο τον σπόρο με αγάπη, κι εκείνος θα ανακαλύψει την αγάπη μέσα στην πέτρα και από αυτήν θα αντλήσει τη συντήρησή του. Η προσφορά υπηρεσίας είναι η πιο ανταποδοτική μορφή αυτοπειθαρχίας. Παρέχει την πιο μεγάλη ικανοποίηση και την πιο μεγάλη ευχαρίστηση. Εκπηγάζει από την αγάπη και σκορπίζει παντού αγάπη σε αφθονία.          


Αληθινή θυσία είναι να μοιράζεται ο άνθρωπος με τους άλλους τα πλούτη του, την δύναμή του και τις καλές του ιδιότητες, που προέρχονται από την κοινωνία.
-ΒΑΒΑ


 Source: SAI INSPIRES



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο