Radio

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


Why is it a grand opportunity to be born human? Bhagawan lovingly reminds us and also tells us about the role of an incarnation today.

In the past, Divine incarnations rid the world of evil by destroying the few fanatics and ogres who wrought it. But in the present times, fanaticism and felony reigns in every heart. The evil people are legion, no one is free from that taint, and all are wicked to some extent or the other. Therefore, everyone needs correction. Everyone must be educated and guided in the right path. Every being is a pilgrim destined to return to God and merge in Him. But most people have forgotten the path, they wander like lost children, wasting precious time in the by-lanes of the world. Human beings are the best amongst creation who can feel, think and experience their own journey across time! Armed with the sword of discrimination (Viveka) and the shield of renunciation (Vairagya), you must use this precious opportunity to transform yourself to become Divine - that is your destiny, the plan and purpose of your being.

- Divine Discourse, Jan 25, 1963.

The person who discriminates well before engaging in any activity will naturally be righteous in conduct and behaviour.
-BABA


Γιατί η ανθρώπινη γέννηση είναι μια μεγάλη ευκαιρία; Ο Μπάγκαβαν μας το υπενθυμίζει και μας κάνει λόγο για τον ρόλο που παίζει σήμερα η ενσάρκωση.
 
Κατά το παρελθόν, οι Θείες ενσαρκώσεις που κατέβαιναν στη γη,  ελευθέρωναν τον κόσμο από το κακό αφανίζοντας τους λίγους φανατικούς και τους αγριανθρώπους που ευθύνονταν γι αυτό. Στον καιρό μας, όμως, ο φανατισμός και το έγκλημα βασιλεύουν σε κάθε καρδιά. Οι διεφθαρμένοι είναι πάρα πολλοί και κανένας άνθρωπος δεν είναι απαλλαγμένος από τούτη την ηθική μόλυνση – άλλος λίγο και άλλος περισσότερο, όλοι οι άνθρωποι είναι εξαχρειωμένοι. Συνεπώς, όλοι χρειάζεται να διορθωθούν. Ο καθένας πρέπει να διδαχθεί και να καθοδηγηθεί ώστε να βαδίσει στον ορθό δρόμο. Κάθε ανθρώπινο πλάσμα είναι προσκυνητής και ο προορισμός του είναι να επιστρέψει στον Θεό και να συνενωθεί απολύτως μαζί Του. Ωστόσο, οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν ξεχάσει το σωστό μονοπάτι, περιπλανώνται σαν τα παιδιά που έχουν χάσει τον δρόμο τους, και έτσι σπαταλούν τον πολύτιμο χρόνο τους στους παράδρομους του κόσμου. Οι άνθρωποι είναι τα σπουδαιότερα από τα δημιουργήματα, διότι μπορούν να αισθανθούν, να σκεφτούν και να βιώσουν το ταξίδι τους μέσα στον χρόνο! Οπλισμένοι με το σπαθί της διάκρισης και με την ασπίδα της απάρνησης, πρέπει να αξιοποιήσετε τούτη την πολύτιμη ευκαιρία που σας δόθηκε και να μεταμορφώσετε τον εαυτό σας ώστε να γίνετε πλάσματα Θεία – αυτός είναι ο προορισμός σας, και τούτο είναι το σχέδιο και ο σκοπός της ύπαρξής σας.   

 Εκείνος που κάνει την σωστή διάκριση αρκετά πριν αναλάβει οποιοδήποτε δράση, θα είναι ασφαλώς δίκαιος ως προς την συμπεριφορά του και ως προς τον τρόπο που κατευθύνει τα πράγματα.
-ΒΑΒΑ


 Source: SAI INSPIRES



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο