Radio

Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


What is our true worth? How can we realise it? Bhagawan, our Loving God implores and reminds us today.

Worry about what might happen to life, reputation, wealth and authority in the very next moment is haunting everyone; insecurity stalks the land, torn by hatred and greed. People have lost the comfort of self-reliance; they have no faith in their own strength, and no confidence in others. Man is the most devalued entity today; everything else has risen in value. Man is cheap and he can be neglected with impunity. He knows not his own greatness or worth. He does not know how to elevate the smallest act of his into a means of realising the Grace of the Lord. He does not know the alchemy by which every failure or disappointment can be transmuted into a golden chance for self-surrender and for building up the bulwark of Bhakthi (devotion). He fritters away precious time in paltry activities and petty pleasures, which lower his self-respect and injure his physical and mental calibre. One must try to live up to the great traditions of one’s forefathers and the great men of one’s motherland.

- Divine Discourse, Anantapur High School for Girls, School Day, 1966.

Know that the purpose of human birth is to reach the Lord through worship.
                                      -BABA



Ποια είναι η αληθινή μας αξία; Πώς μπορούμε να την συνειδητοποιήσουμε; Ο Μπάγκαβαν, ο αγαπημένος Θεός μας, μας υπενθυμίζει σήμερα αυτό το ζήτημα και μας παρακαλεί να το προσέξουμε.
Τον καθένα καταλαμβάνει ανησυχία για το τί θα μπορούσε να συμβεί την επόμενη στιγμή στη ζωή του, στην καλή φήμη του, στα πλούτη και στην εξουσία που κατέχει. Η ανασφάλεια έρχεται απειλητική κατά της χώρας, που σπαράζει από το μίσος και την πλεονεξία. Οι άνθρωποι έχουν απολέσει την άνεση να στηρίζονται στον εαυτό τους. Δεν έχουν καμιά πίστη στις δικές τους δυνάμεις και καμιά εμπιστοσύνη στους άλλους. Σήμερα ο άνθρωπος είναι η πιο απαξιωμένη οντότητα. Καθετί άλλο έχει βελτιωθεί ως προς την αξία του. Ο άνθρωπος είναι φτηνός, ευτελής, και μπορεί να παραμεληθεί ατιμωρητί. Δεν γνωρίζει το δικό του μεγαλείο και την αξία του. Δεν γνωρίζει πώς να εξυψώσει και την παραμικρή πράξη του και να την κάνει μέσο με το οποίο να συνειδητοποιήσει την Χάρη του Κυρίου. Δεν γνωρίζει την μυστηριώδη διαδικασία με την οποία κάθε αποτυχία και απογοήτευση μπορεί με μετατραπεί σε χρυσή ευκαιρία για την αυτο-παράδοση και για την οικοδόμηση του προμαχώνα της αφοσίωσης. Κατασπαταλά τον πολύτιμο χρόνο του σε τιποτένιες δραστηριότητες και μικροχαρές, που υποβαθμίζουν τον αυτοσεβασμό του και τραυματίζουν την φυσική και νοητική του αξία. Ο άνθρωπος οφείλει να αγωνίζεται για να ζει σύμφωνα με την μεγαλειώδη παράδοση των προγόνων του και των σπουδαίων ανθρώπων που ανέδειξε η πατρίδα του.         

Να ξέρετε ότι σκοπός της ανθρώπινης γέννησης είναι να φθάσουμε ως τον Κύριο χρησιμοποιώντας την λατρεία μας για Εκείνον.
                                          -ΒΑΒΑ


Source: SAI INSPIRES



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο