Radio

Τρίτη 17 Μαΐου 2016

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


Why is it important to lead meaningful lives? And what makes life meaningful? Bhagawan explains today.

Children without good qualities, education without character building as its objective, and life which has no morality, are purposeless. An individual without peace of mind and the world which has no moon shining in it are similar. Every item of creation in this world has some distinctive feature and a character of its own. If any item gives up this distinctive aspect, it will destroy itself. For example, fire has the ability and quality to burn. Water has the ability to flow. Man has got the quality of human nature, and an animal has the quality of being brutal. When the ability to burn disappears, you cannot call it fire. When the ability to flow disappears, you cannot call it water. Similarly when the inner vision or the basic human nature disappears in an individual, you cannot call him a human being. Being humane is the natural quality of a human being.

- Summer Roses on Blue Mountains 1976, Ch 2. 

Fullness in life is marked by the harmony of thought, word and deed.
                                         -BABA



Γιατί είναι σπουδαίο να ζούμε ζωή που να έχει νόημα; Και τί είναι εκείνο που δίνει νόημα στη ζωή μας; Ο Μπάγκαβαν μας το εξηγεί σήμερα.

Παιδιά που δεν έχουν αρετές, παιδεία που δεν έχει ως σκοπό της την διαμόρφωση χαρακτήρα, και ζωή που δεν στηρίζεται στην ηθική συμπεριφορά, όλα αυτά είναι άσκοπα και ανώφελα. Ο άνθρωπος που δεν διαθέτει ειρηνικό νου μοιάζει με τον κόσμο, που δεν έχει σελήνη για να τον φωτίζει. Κάθε είδος στη δημιουργία σε τούτο τον κόσμο έχει κάποιο χαρακτηριστικό διακριτικό γνώρισμα και ορισμένο δικό του χαρακτήρα. Αν οποιοδήποτε είδος στη δημιουργία εγκαταλείψει αυτό το διακριτικό του γνώρισμα, τότε αυτό το είδος  καταστρέφεται. Παραδείγματος χάρη, η φωτιά έχει την ικανότητα και την ιδιότητα να αναφλέγει και να καίει. Το νερό έχει την ικανότητα να ρέει. Ο άνθρωπος έχει αποκτήσει την ιδιότητα της ανθρώπινης φύσης και το ζώο έχει την ιδιότητα του κτήνους. Όταν εξαφανίζεται από την φωτιά η δυνατότητά της να καίει, τότε αυτή η φωτιά δεν ονομάζεται πια έτσι. Όταν εξαφανίζεται από το νερό η ιδιότητά του να ρέει, τότε αυτό το νερό δεν ονομάζεται πια νερό. Παρομοίως, όταν η εσωτερική όραση της βασικής ανθρώπινης φύσης ορισμένου ανθρώπου εξαφανίζεται, τότε αυτός ο άνθρωπος δεν μπορείτε πια να ονομάζεται άνθρωπος. Η φυσική ιδιότητα του ανθρώπου είναι να παραμένει ανθρώπινος, δηλαδή να είναι πνευματικά  καλλιεργημένος.       

Η πληρότητα στη ζωή επισημαίνεται από την αρμονία που υπάρχει στις σκέψεις, στα λόγια και στα έργα μας.
                         -ΒΑΒΑ
 
Source: SAI INSPIRES


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο