Radio

Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


What is the connection between the World inside us and the world around us? Bhagawan lovingly explains to us today.

Bharatiyas lead lives of hope. The Bharatiya culture teaches that one must never lose hope. To suffer from lack of faith and to lose hope is not only losing all the strength within, but it also amounts to demeaning the human birth. Utsaham (Enthusiasm) and Shraddha (earnestness and interest) are things which will show the way for the progress of man. Every individual having such Utsaham and Shraddha is sure to achieve success and attain glory in any kind of work undertaken. It is also said that one who possesses this Shraddha will attain wisdom too (Shraddhavan Labhate Jnanam). So we should make an attempt to go through the journey of our life with interest and enthusiasm.

- Summer Showers in Brindavan 1974, Vol 1, Ch 2. 

Desire makes people forget their real nature and reduces then to the status of a beast.
                                                                 -BABA


Ποια σχέση συνδέει τον Κόσμο που βρίσκεται μέσα μας με τον κόσμο που μας περιβάλλει; Ο Μπάγκαβαν μας το εξηγεί σήμερα με αγάπη.

Οι κάτοικοι της Ινδίας ζουν την ζωή τους με ελπίδα. Ο πολιτισμός και η πνευματική παράδοση της Ινδίας διδάσκουν ότι ο άνθρωπος δεν πρέπει ποτέ να χάνει την ελπίδα του. Τα βάσανα από την έλλειψη πίστης και η απώλεια της ελπίδας δεν οδηγούν μόνο στο χάσιμο ολόκληρης της εσωτερικής δύναμης του ανθρώπου, αλλ’ επίσης σημαίνουν και εξευτελισμό της ανθρώπινης γέννησης. Ο ενθουσιασμός, η ειλικρίνεια και το ζωηρό ενδιαφέρον οδηγούν τον άνθρωπο στην πνευματική πρόοδο. Κάθε άνθρωπος, που διαθέτει αυτόν τον ενθουσιασμό, την ειλικρίνεια και το ενδιαφέρον, είναι σίγουρο ότι θα φτάσει στην επιτυχία, θα δοξαστεί δε και θα διαπρέψει σε οποιοδήποτε είδος εργασίας και αν αναλάβει στη ζωή του. Επίσης, λέγεται ότι εκείνος που έχει αποκτήσει την αρετή της ειλικρίνειας και του ζωηρού ενδιαφέροντος, θα αποκτήσει και σοφία. Συνεπώς, πρέπει να αγωνιστούμε ώστε να πραγματοποιήσουμε το ταξίδι μας στη ζωή με ενδιαφέρον και ενθουσιασμό.    

Η επιθυμία κάνει τους ανθρώπους να λησμονούν την πραγματική φύση τους και τους υποβιβάζει στην κατάσταση του κτήνους.
                                         -ΒΑΒΑ



Source: SAI INSPIRES




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο