Radio

Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


What is the subtle difference between having human forms and being a human? Bhagawan reminds us today.

Today we see human forms, but the human nature and human qualities are dormant in this form. Most people are behaving very much like an animal. The qualities which are precious and which characterise the human being are morality, adherence to truth, dharma, and the like. If these are not evident, then the human nature does not shine at all. We should promote human qualities. We should not cultivate simply the human form and appearance. You not enshrining sacred Divinity in your heart and thereby becoming distant from it, and also you letting your body go where it likes, are not human qualities at all. Enshrine Divinity in your heart and make it sacred. Then you can use the human form to its fullest potential.

- Summer Showers in Brindavan 1974, Ch 1 

True devotion really means installing the Divine in the heart and enjoying the bliss of that experience.
                                                                                -BABA



Ποια είναι η λεπτή διαφορά που υπάρχει μεταξύ εκείνου, ο οποίος έχει προσλάβει  ανθρώπινη μορφή και εκείνου που είναι πραγματικός άνθρωπος; Ο Μπάγκαβαν μας το υπενθυμίζει σήμερα

Πολλές ανθρώπινες μορφές βλέπουμε σήμερα, αλλά η ανθρώπινη φύση και οι ανθρώπινες ιδιότητες κοιμούνται και αδρανούν μέσα στις μορφές αυτές. Πάρα πολλοί άνθρωποι συμπεριφέρονται κυρίως όπως συμπεριφέρονται τα ζώα. Οι ιδιότητες, που είναι πολύτιμες και οι οποίες χαρακτηρίζουν το αληθινό ανθρώπινο πλάσμα, είναι η ηθική, η προσήλωση στην αλήθεια, το ντάρμα (δηλαδή η δικαιοσύνη και η ορθή συμπεριφορά) και οι λοιπές παρόμοιες αρετές και καλές ιδιότητες. Αν αυτές οι ιδιότητες δεν εκδηλώνονται και δεν γίνονται φανερές, τότε η ανθρώπινη φύση δεν λάμπει καθόλου. Πρέπει να καλλιεργούμε και να προωθούμε τις ανθρώπινες ιδιότητες. Δεν πρέπει απλά να καλλιεργούμε και να προβάλλουμε την ανθρώπινη μορφή, δηλαδή την εμφάνιση. Αν δεν κλείνετε στην καρδιά σας τον Θεό και έτσι απομακρυνόσαστε από κοντά Του, και επίσης αν επιτρέπετε στο σώμα σας να περιφέρεται όπου του αρέσει, τότε αυτά που κάνετε δεν αντιστοιχούν διόλου σε ανθρώπινες ιδιότητες. Κλείστε με ευλάβεια στην καρδιά σας τον Θεό και έτσι εξαγιάστε την καρδιά σας. Κατόπιν αυτού, θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ανθρώπινη μορφή σας αξιοποιώντας την πλήρη δυναμικότητα που διαθέτει.   

Αληθινή αφοσίωση σημαίνει πραγματικά να ενθρονίσουμε τον Θεό στην καρδιά μας και να απολαμβάνουμε την ευδαιμονία που προκύπτει από αυτήν την εμπειρία.
                                   -ΒΑΒΑ


Source: SAI INSPIRES


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο