Radio

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


Why should you dedicate yourself towards living in the True and the Eternal? Bhagawan lovingly explains to us today.

Education and other things that make one grow and become big are of no use for spiritual progress; they bring about only spiritual downfall. That is why the world is called the ‘illusory universe’ (maya-prapancha). Truth, in whatever illusion it is immersed, will only shine more effulgently, for such is the nature of truth. How can we say that the objective world, which undergoes modifications every minute, waning and waxing with the waywardness of appearing and disappearing, is eternal truth? The characteristic of a spiritual aspirant is the attainment of Truth, not the search of the unreal in this evanescent world. In this false world, there can be no true living (satya-achara). There can be only false living (mithya-achara). True living consists in the realisation of the Lord. This must be borne in mind by everyone every moment of one’s life. 

- Prema Vahini, Ch 58

Desire destroys devotion, anger destroys wisdom, greed destroys work – hence sacrifice these bad qualities.
                                                                                      -BABA



Γιατί πρέπει να αφιερωθείτε στον τρόπο ζωής που θα σας οδηγήσει στην Μεγάλη Αλήθεια και στην Αιωνιότητα;  Ο Μπάγκαβαν μας το εξηγεί σήμερα με αγάπη.
Η παιδεία και άλλα πράγματα, που κάνουν τον άνθρωπο να αυξάνει και να επεκτείνεται, είναι άχρηστα για την πνευματική πρόοδο. Γι αυτό το λόγο ο κόσμος ονομάζεται «το απατηλό σύμπαν». Αν βυθίσουμε την αλήθεια σε οποιαδήποτε παραπλάνηση ή ψευδαίσθηση, το μόνο που θα της συμβεί είναι ότι θα ακτινοβολεί με περισσότερη λάμψη, διότι η φύση της αλήθειας είναι να ακτινοβολεί. Πώς μπορούμε να λέμε ότι ο υλικός κόσμος είναι η αιώνια αλήθεια, όταν αυτός ο κόσμος υπόκειται σε τροποποιήσεις κάθε λεπτό της ώρας, ενώ ελαττώνεται και μεγεθύνεται με την ιδιορρυθμία άλλοτε να εμφανίζεται και άλλοτε να εξαφανίζεται; Το χαρακτηριστικό γνώρισμα του πνευματικού αναζητητή είναι ο αγώνας του για τη γνώση της Αλήθειας, όχι η αναζήτηση του μη πραγματικού σ’ αυτόν τον εφήμερο   κόσμο. Σε τούτον τον ψεύτικο κόσμο δεν μπορεί να υπάρξει αληθινή ζωή. Μπορεί να υπάρξει μόνο ψεύτική ζωή. Η αληθινή ζωή είναι η  συνειδητοποίηση του Κυρίου. Αυτό πρέπει να έχει στο νου του ο καθένας σας  κάθε στιγμή στη ζωή του.      

Η επιθυμία καταστρέφει την αφοσίωση, ο θυμός καταστρέφει τη σοφία, η πλεονεξία καταστρέφει την εργασία – συνεπώς, θυσιάστε αυτές τις κακές ιδιότητες και έτσι απαλλαγείτε από αυτές.
                                                        -BABA


Source: SAI INSPIRES




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο