Radio

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


What is the easiest way to discover and reach God? Bhagawan lovingly explains to us today.

Love is Divine. Love all, impart your love even to those who lack love. Love is like a mariner's compass. Wherever you may keep it, it points the way to God. In every action in daily life manifest your love. Divinity will emerge from that love. This is the easiest path to God-realization. But why aren't people taking to it? This is because they are obsessed with misconception relating to the means of experiencing God. They regard God as some remote entity attainable only by arduous spiritual practices. God is everywhere. There is no need to search for God. All that you see is a manifestation of the Divine. All the human beings you see are forms of the Divine. Correct your defective vision and you will experience God in all things. Speak lovingly, act lovingly, think with love and do every action with a love-filled heart.

- Divine Discourse Jul 5, 1996 

Share Love, which is God’s gift, with everyone in the world.
            -BABA



Ποιος είναι ο πιο εύκολος δρόμος για να τον βρούμε και ακολουθώντας τον να φτάσουμε στον Θεό; Ο Μπάγκαβαν μας το εξηγεί σήμερα με αγάπη.

Η Αγάπη είναι Θεία. Να αγαπάτε τους πάντες και να δίνετε την αγάπη σας ακόμη και σ’ εκείνους που στερούνται την αγάπη. Η αγάπη είναι σαν την πυξίδα του ναυτικού. Όπου και αν την κρατήσετε, στρέφει τον δείχτη της και πάντα δείχνει τον δρόμο προς τον Θεό. Σε κάθε πράξη στην καθημερινή σας ζωή, να εκδηλώνετε την αγάπη σας. Από αυτή την αγάπη θα αναδυθεί και θα φανερωθεί η Θεία Φύση. Αυτός είναι ο πιο εύκολος δρόμος που οδηγεί τον άνθρωπο στην συνειδητοποίηση του Θεού. Αλλά γιατί οι άνθρωποι δεν ακολουθούν αυτό τον δρόμο; Αυτό συμβαίνει διότι διακατέχονται από παρανοήσεις σε ό,τι αφορά τα μέσα με τα οποία αποκτούμε την εμπειρία του Θεού. Θεωρούν τον Θεό σαν μια μακρινή ύπαρξη που την πλησιάζουμε μόνο με κοπιαστικές πνευματικές ασκήσεις. Όμως, ο Θεός βρίσκεται παντού. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ψάχνετε για να βρείτε τον Θεό. Όλα όσα βλέπετε γύρω σας είναι εκδήλωση και φανέρωμα του  Θεού. Όλα τα ανθρώπινα πλάσματα που βλέπετε είναι μορφές της Θείας Φύσης. Διορθώστε την ελαττωματική όρασή σας και τότε θα βιώσετε την παρουσία του Θεού μέσα σε όλα τα πράγματα. Να μιλάτε με αγάπη, να σκεπτόσαστε με αγάπη και κάθε πράξη σας να την κάνετε με την καρδιά σας πλημμυρισμένη από αγάπη.     

Την αγάπη,  που είναι Θείο δώρο, να την μοιραζόσαστε με τον καθένα στον κόσμο.
                                             -ΒΑΒΑ



Source: SAI INSPIRES





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο