Radio

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας



A farmer clears and levels the land, removes the stones and thorns, ploughs and prepares the field, manures and strengthens the soil, waters and fertilizes it. Then after sowing, transplanting, weeding, spraying, and waiting, he reaps the crop. After winnowing and threshing, he stacks the corn. All these various processes are for the sake of feeding the stomach. So too one must feel that all hunger and thirst, joy and sorrow, grief and loss, suffering and anger, food and appetite are but impulses that help us march forward to attain the Presence of the Lord. When you have this attitude, sin will never tarnish any of your activities. Your appetite for hunger and material desires will also vanish, without a vestige of name or form. On the other hand, if you treat the appetites as more important, you will be sure to earn only sorrow, not joy. It will be impossible to acquire peace.

- Prema Vahini, Ch 5

Desire destroys devotion, anger destroys wisdom, greed destroys work – hence sacrifice these bad qualities.
                -BABA



Τι πρέπει να έχουμε στο νου μας ώστε να περάσουμε τη ζωή μας χωρίς να μας παρασύρουν οι πειρασμοί σ’ αυτή τη διαδρομή; Ο Μπάγκαβαν μας το εξηγεί σήμερα με αγάπη χρησιμοποιώντας ένα πρακτικό παράδειγμα.

Ο γεωργός καθαρίζει και εξομαλύνει το έδαφος, απομακρύνει τα λιθάρια, οργώνει και προετοιμάζει το χωράφι, κοπρίζει και ενδυναμώνει το έδαφος, το ποτίζει και το λιπαίνει. Στη συνέχεια, αφού σπείρει, μεταφυτέψει, βοτανίσει, ραντίσει και αφού αναμείνει για κάποιο διάστημα, προχωρεί στον θερισμό και τη συγκομιδή του καρπού. Αφού αλωνίσει και λιχνίσει ή κοσκινίσει, σωριάζει τον καρπό των δημητριακών. Όλες αυτές οι διαδικασίες αποβλέπουν στην εξασφάλιση τροφής για το στομάχι. Κατ’ ανάλογο τρόπο, ο άνθρωπος πρέπει να νιώσει ότι όλη η πείνα και η δίψα, η χαρά και η λύπη, η ψυχική οδύνη και η απώλεια, τα βάσανα και η οργή, η τροφή και η όρεξη για φαγητό δεν είναι παρά τάσεις και παρορμήσεις που μας βοηθούν για να προχωρήσουμε ώστε να φτάσουμε μπροστά στην Θεία Παρουσία του Κυρίου. Όταν λειτουργείτε έχοντας αυτή τη συμπεριφορά, η αμαρτία δεν θα μπορέσει να αμαυρώσει καμιά από τις δραστηριότητές σας. Επίσης, θα αφανιστεί και η όρεξη και η πείνα σας για υλικές επιθυμίες, χωρίς διόλου να χρειάζεται πια η επίδραση του Αγίου Ονόματος ή της Μορφής. Εξ άλλου, αν μεταχειριζόσαστε τις ορέξεις σας θεωρώντας ότι αυτές είναι περισσότερο σημαντικές, να είσαστε βέβαιοι ότι το αποτέλεσμα θα είναι να κερδίσετε μόνο θλίψη, όχι χαρά. Και θα σας είναι αδύνατο να αποκτήσετε ειρήνη και γαλήνη.     

Η επιθυμία καταστρέφει την αφοσίωση, ο θυμός καταστρέφει τη σοφία, η πλεονεξία καταστρέφει την εργασία – συνεπώς, θυσιάστε αυτές τις κακές ιδιότητες και έτσι απαλλαγείτε από αυτές.
                                                       -BABA


Source: SAI INSPIRES

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο