Radio

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


What is the best way for humanity to progress? How can we prepare ourselves to play a role in this noble task? Bhagawan lovingly gives us a clarion call today.

To attain the knowledge of righteousness (dharma), first, you must receive training under wise people, who are imbued with righteousness (dharma). Next, you must aspire to purify yourself (Atma shuddhi) and practice truth (sathya). Thirdly, you must realize the value of knowledge of the scriptures (Vedas), which is the voice of God. When these three steps are completed, you will clearly understand the truth and discriminate it from untruth. This enquiry into truth must be done in amity and cooperation. Everyone is entitled to attain spiritual wisdom. Everyone must be equally eager to discover the truth and benefit from it. All opinions must be tested on the touchstone of dharma, of universal goodness (sarvaloka-hitha). The principles that pass this test alone must be chosen and practiced, and shared with the world. Then will help humanity to progress. Then, everyone will develop joy and happiness in equal measure. All of you must use this method and perform noble and pure deeds consistently.

- Dharma Vahini, Ch 13.

It is only when the pursuit of Artha (material prosperity) and Kama (desires) is based on Dharma that man will have genuine happiness.
                                            -BABA



Ποιος είναι ο καλύτερος δρόμος που οδηγεί την ανθρωπότητα στην πρόοδο; Πώς μπορούμε να προετοιμαστούμε ώστε να παίξουμε τον ρόλο μας στην επιτέλεση αυτού του ευγενικού καθήκοντος; Ο Μπάγκαβαν μας δίνει σήμερα με αγάπη ένα πολύ ηχηρό μήνυμα.

Για να φτάσετε στη γνώση της Θείας Δικαιοσύνης, πρέπει κατ’ αρχάς να μαθητεύσετε σε σοφούς ανθρώπους, οι οποίοι εμπνέονται απολύτως από την Θεία Δικαιοσύνη. Στη συνέχεια, πρέπει εσείς οι ίδιοι να φιλοδοξείτε να εξαγνίσετε τον εαυτό σας και να εφαρμόζετε στην πράξη την αλήθεια. Τρίτον, πρέπει να συνειδητοποιήσετε την αξία της γνώσης των γραφών, που είναι η ίδια η φωνή του Θεού. Όταν ολοκληρώσετε αυτά τα τρία βήματα, τότε θα κατανοήσετε με σαφήνεια την αλήθεια και θα την διακρίνετε από την αναλήθεια. Αυτή η έρευνα στο ζήτημα της αλήθειας πρέπει να γίνει με βαθιά αισθήματα φιλικότητας και με συνεργασία. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να αποκτήσει την γνώση της πνευματικής σοφίας. Ο καθένας πρέπει να έχει την ίδια έντονη επιθυμία να ανακαλύψει την αλήθεια και να επωφεληθεί από αυτήν. Όλες οι γνώμες πρέπει να δοκιμαστούν με κριτήριο την Θεία Δικαιοσύνη, δηλαδή το συμπαντικό καλό. Μόνο οι αρχές που ικανοποιούν αυτή την δοκιμασία, δηλαδή περνούν αυτόν τον έλεγχο, πρέπει να επιλεχτούν, να τεθούν σε εφαρμογή, και να υιοθετηθούν από όλο τον κόσμο.  Κατόπιν αυτού θα βοηθηθεί η ανθρωπότητα για να προοδεύσει. Και έτσι ο καθένας θα αναπτύξει και θα απολαύσει ίση χαρά και ευτυχία με όλους. Όλοι σας πρέπει να χρησιμοποιήσετε αυτή τη μέθοδο και κατ’ αυτό τον τρόπο θα  πραγματοποιήσετε με συνέπεια αγνά έργα υψηλής ευγένειας.      

Μόνο όταν η επιδίωξη της υλικής ευημερίας και των επιθυμιών βασίζεται στην  Θεία Δικαιοσύνη, μόνο τότε ο άνθρωπος απολαμβάνει την γνήσια ευτυχία.
                                                                                -ΒΑΒΑ  


 Source: SAI INSPIRES




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο