Radio

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

THOUGHT FOR THE DAY



Σκέψη της ημέρας


If we choose to adopt the path of surrender what should our attitude be in life? Bhagawan lovingly explains to us through an example.

The path of surrender is like the life of a kitten. Just as the kitten places all its burdens in the mother cat, so too the devotee must place their complete trust on the Lord. The mother cat holds the kitten in its mouth and transports it safely at all times, including very narrow passages. So too, the devotee must place all their burdens on the Lord and surrender fully to His will. Lakshmana is a great exemplar of this path. To serve Rama, Lakshmana renounced all obstacles in his path, like wealth, wife, mother, home, even sleep and food for full fourteen years. He felt that Rama was his all, his happiness and joy, that Rama would grant everything he needed, and his life’s purpose was only to follow Him, serve Him, and surrender his will to Him. If you place all burdens on the Lord and adore Him continuously and consistently, He will certainly provide everything you need. 

- Prema Vahini, Ch 51. 

Surrendering the fruit of your every action to the Lord is true sacrifice.
                             -BABA



Αν επιλέξουμε να υιοθετήσουμε το μονοπάτι της πλήρους παράδοσης, τότε ποια πρέπει να είναι η συμπεριφορά μας στη ζωή; Ο Μπάγκαβαν μας το εξηγεί με αγάπη χρησιμοποιώντας ένα παράδειγμα.

Η ατραπός της πλήρους παράδοσης μοιάζει με την ζωή που ζει το μικρό γατάκι. Ακριβώς όπως το γατάκι αφήνει όλα τα βάρη του στην γάτα, την μητέρα του, έτσι και ο πιστός πρέπει να αφήνεται στον Κύριο με αμέριστη την εμπιστοσύνη του. Η μητέρα γάτα κρατάει το γατάκι της με το στόμα της και το μεταφέρει πάντοτε με ασφάλεια, ακόμη και μέσα από πάρα πολύ στενά περάσματα. Έτσι και ο πιστός πρέπει να αναθέτει όλα τα βάρη του στον Κύριο και να παραδίνεται  απολύτως στην θέλησή Του. Ο Λάκσμανα αποτελεί το μεγάλο παράδειγμα για την εφαρμογή τούτου του μονοπατιού. Προκειμένου να υπηρετήσει τον Ράμα, ο Λάκσμανα απαρνήθηκε όλα τα εμπόδια που βρίσκονταν στο μονοπάτι του, όπως τον πλούτο, την σύζυγο, την μητέρα, το σπίτι, ακόμη και τον ύπνο του και την τροφή του για δεκατέσσερα ολόκληρα χρόνια. Ένιωθε ότι ο Ράμα ήταν το παν γι αυτόν, η ευτυχία και η χαρά του, ότι ο Ράμα θα του πρόσφερε οτιδήποτε χρειαζόταν και ότι μοναδικός σκοπός της ζωής του ήταν να Τον ακλουθεί, να Τον υπηρετεί και να παραδίνει η θέλησή Του σ’  Εκείνον. Αν αφήνετε όλα τα βάρη σας στον Κύριο, και αν Τον λατρεύετε συνεχώς και με πλήρη συνέπεια, τότε σίγουρα θα σας προσφέρει καθετί που σας χρειάζεται. 

Η παράδοση στον Κύριο του καρπού κάθε πράξης σας είναι αληθινή θυσία.
                                   -ΒΑΒΑ



Source: SAI INSPIRES





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο