Radio

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας



Why should spiritual seekers not postpone or delay their duties? Bhagawan lovingly explains to us today.

Lord of Death (Yama) is as omnipresent as Lord Siva! Yama is associated with the body (deha); He cannot affect the individual soul (jiva). Siva is associated with the individual soul, but He won’t allow the body to subsist for any length of time. The body is the essential vehicle for the individual soul to understand its real nature. Still who knows when the body may become the target for the attention of Yama? The individual soul, burdened with this destructible body, must grasp the above-mentioned caution and be all-eager to merge in Siva! No single moment that is passed by can be turned back. People usually delay doing some things; yesterday’s till today and today’s till tomorrow. For the tasks of spiritual discipline, there is no yesterday and no tomorrow. This very moment is the moment! The minute that just elapsed is beyond your grasp; so too, the approaching minute is not yours! Only those who have this understanding engraved in their heart can merge in Siva.

- Prema Vahini, Ch 40.

Reining in your senses is growing in wisdom.
                                                                              -BABA



Γιατί οι πνευματικοί αναζητητές δεν πρέπει να αναβάλουν ή να καθυστερούν την εκτέλεση των καθηκόντων τους; Ο Μπάγκαβαν μας το εξηγεί σήμερα με αγάπη.

Ο Γιάμα, ο Κύριος του Θανάτου, είναι πανταχού παρών όπως είναι και ο Σίβα! Ο Γιάμα συνδέεται με το σώμα. Δεν μπορεί να επηρεάσει την εξατομικευμένη  ψυχή. Ο Σίβα συνδέεται με την εξατομικευμένη ψυχή, αλλά δεν επιτρέπει στο σώμα να υπάρξει από μόνο του, να ζήσει, για οποιαδήποτε χρονική περίοδο. Το σώμα είναι το ουσιαστικό όχημα της εξατομικευμένης ψυχής και χρησιμοποιείται προκειμένου αυτή η ψυχή να κατανοήσει την πραγματική φύση της. Και ωστόσο, ποιος ξέρει πότε το σώμα θα γίνει ο στόχος στον οποίο θα στρέψει την προσοχή του ο Γιάμα; Η εξατομικευμένη ψυχή, φορτωμένη αυτό το φθαρτό σώμα, πρέπει να κατανοήσει την προαναφερόμενη προειδοποίηση και έτσι να επιθυμήσει βαθύτατα να συγχωνευτεί με τον Σίβα! Καμιά μεμονωμένη στιγμή, που έρχεται και παρέρχεται, δεν μπορεί να ξαναγυρίσει. Συνήθως οι άνθρωποι καθυστερούν όταν πρόκειται να κάνουν κάποια πράγματα. Τα χθεσινά τα αφήνουν για σήμερα και τα σημερινά τα αφήνουν για αύριο. Για τα καθήκοντα της πνευματικής πειθαρχίας, το χθες δεν υπάρχει. Ούτε και το αύριο. Αυτή η ίδια η στιγμή είναι η μόνη στιγμή. Το λεπτό της ώρας που μόλις πέρασε είναι αδύνατο να το πιάσετε. Και το λεπτό της ώρας που πλησιάζει, δεν σας ανήκει κι αυτό! Μόνο εκείνοι που έχουν γραμμένη στην καρδιά τους τούτη την κατανόηση και την γνώση,  μόνο εκείνοι μπορούν να συγχωνευτούν, να συνενωθούν, με τον Σίβα.   

Η χαλιναγώγηση των αισθήσεών σας σημαίνει πρόοδο στη σοφία.
                  -ΒΑΒΑ





Source: SAI INSPIRES





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο