Radio

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


What is the most significant malnutrition we must eradicate? Bhagawan directs us lovingly today

When the mind of a person is unattached to the ups and downs of life, but is able to maintain equanimity under all circumstances, then even physical health can be assured. The mental firmament must be like the sky, which bears no mark of the passage through it of birds or planes or clouds. Illness is caused more by malnutrition of the mind than of the body. Doctors speak of vitamin deficiency; I will call it the deficiency of Vitamin G, and I will recommend the repetition of the Name of God, with accompanying contemplation of the glory and grace of God. This Vitamin G is the medicine that is needed. Regulated life and habits are two-thirds of the treatment, while the medicine is just one-third. You must reveal the divine qualities of love, humility, detachment and contentment. Else, you could become worse than a beast and in fact more deadly.

- Divine Discourse, Sep 27, 1965. 

To secure the grace of God one must adhere to right conduct and observe purity in thought, word and deed.
                                                                                              -BABA


Ποιος είναι ο πιο σημαντικός υποσιτισμός που πρέπει να εξαλείψουμε; Ο Μπάγκαβαν μας καθοδηγεί με αγάπη.

 Όταν ο νους του ανθρώπου δεν είναι προσκολλημένος στις ανοδικές και καθοδικές κυμάνσεις της ζωής, αλλ’ έχει τη δυνατότητα να διατηρεί την αταραξία του κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, τότε αυτός ο άνθρωπος μπορεί να εξασφαλίσει ακόμη και την  φυσική του υγεία. Ο πνευματικός κόσμος του πρέπει να είναι σαν τον καθαρό ουρανό, που δεν έχει ενδείξεις ότι πέρασαν από εκεί πουλιά, αεροπλάνα ή σύννεφα. Η αρρώστια προκαλείται περισσότερο από τον υποσιτισμό μάλλον του νου παρά του σώματος. Οι γιατροί κάνουν λόγο για ανεπάρκεια βιταμινών, δηλαδή για αβιταμίνωση. Αυτή την κατάσταση θα την αποκαλέσω ανεπάρκεια Βιταμίνης Θ, και θα συστήσω ως φάρμακο την επανάληψη του Αγίου Ονόματος του Θεού με συνοδεία στοχασμό για την δόξα και την χάρη του Θεού. Αυτή η Βιταμίνη Θ είναι το φάρμακο που χρειάζεται. Τα δυο τρίτα της θεραπείας είναι η ρύθμιση και η τάξη στη ζωή και στις συνήθειες, ενώ μόνο το ένα τρίτο της θεραπείας βασίζεται στο φάρμακο. Πρέπει να αποκαλύψετε και να φανερώσετε τις θείες ιδιότητες της αγάπης, της ταπεινότητας, της απαλλαγής από την προσκόλληση και της ικανοποίησης. Διαφορετικά, μπορείτε να εξελιχτείτε χειρότερα και από άγριο ζώο και μάλιστα περισσότερο φονικό.   

 Για να εξασφαλίσει ο άνθρωπος την χάρη του Θεού πρέπει να αφοσιωθεί απολύτως στην ορθή συμπεριφορά και να είναι αγνός στις σκέψεις, τα λόγια και τις πράξεις.
                            -ΒΑΒΑ



 Source: SAI INSPIRES




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο