Radio

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


In the present times, immodesty is very prevalent. How should a woman conduct oneself, especially when confused or troubled by peer groups? Bhagawan explains to us today.

Some might question, “Women who have swallowed all the compunctions of modesty are being honoured today! They strut about with heads erect, and the world honours them not a whit less. How is that so, if modesty is all important?” I have no need to acquaint Myself with these activities of the present-day world. I do not concern Myself with them. They may receive honour and respect of a sort, but the respect is not authorized or deserved. When honour is offered to the undeserving, it is tantamount to insult; to accept it when offered is to demean the very gift. It is not honour but flattery that is cast on the immodest by the selfish and the greedy. A modest woman will never crave honour or praise. Her attention will always be on the limits that she should not transgress. Honour and praise come to her unasked and unnoticed. The honey in the flower or lotus does not crave for bees; so too is the relationship with a cultured woman who knows her limits and the respect she evokes and deserves.

- Dharma Vahini, Ch 4

Be clear and content. Be moderate and wise. Be vigilant and steady. Be earnest and sweet.
                                                                  -BABA


Σε τούτους τους καιρούς, είναι πολύ διαδεδομένη η έλλειψη σεμνότητας. Πώς πρέπει να συμπεριφέρεται μια γυναίκα, ειδικά όταν της προκαλούν σύγχυση και ταραχή οι ισότιμοί της; Ο Μπάγκαβαν μας το εξηγεί σήμερα.

 Κάποιοι θα μπορούσαν να ρωτήσουν: «Διακρίνονται και τιμώνται σήμερα  οι γυναίκες που ως προς τη σεμνότητα έχουν γίνει αδίσταχτες! Βαδίζουν καμαρωτά με το κεφάλι ψηλά και ο κόσμος εξακολουθεί να τις τιμά και να τις σέβεται απολύτως. Πώς συμβαίνει αυτό το πράγμα, αν η σεμνότητα είναι μια τόσο σπουδαία αρετή;». Δεν Μου χρειάζεται διόλου να ενημερωθώ και να μάθω για τούτες τις δραστηριότητες και τις εξελίξεις του κόσμου στην τρέχουσα εποχή. Δεν Με ενδιαφέρουν. Μπορεί κατά κάποιο τρόπο να τις εκτιμά και να τις σέβεται ο κόσμος, αλλά αυτή η εκτίμηση δεν είναι επιτρεπτή και δεν αξίζει. Όταν αποδίδεται διάκριση και τιμή σε εκείνους που δεν την αξίζουν, αυτό που γίνεται ισοδυναμεί με προσβολή. Η αποδοχή μιας τέτοιας τιμής, σημαίνει εξευτελισμό του ίδιου του δώρου που προσφέρεται. Δεν πρόκειται για απόδοση τιμής, αλλά για κολακεία που ανάξια απευθύνεται στον άσεμνο από τον εγωιστή και τον άπληστο. Μια σεμνή γυναίκα ποτέ δεν λαχταράει τις τιμητικές διακρίσεις και τους επαίνους. Η προσοχή της είναι στραμμένη πάντα στα όρια που οφείλει να μην τα παραβιάζει. Η τιμητική διάκριση και ο έπαινος αποδίδονται στη γυναίκα χωρίς να το επιζητεί και γίνονται αφανώς. Το μέλι που βρίσκεται στα άνθη του λοτού δεν λαχταράει και δεν εκλιπαρεί τις μέλισσες να το επισκεφτούν. Έτσι συμβαίνει και με την σχέση που αναπτύσσει η καλλιεργημένη γυναίκα, η οποία γνωρίζει πάντα τα όριά της καθώς και τον σεβασμό που εμπνέει και της αξίζει.  

 Να είσαστε άδολοι και πνευματικά ικανοποιημένοι. Να είσαστε μετριοπαθείς και σώφρονες. Να είσαστε άγρυπνοι και ακλόνητοι. Να είσαστε ειλικρινείς και γλυκείς.
                                                                                               -ΒΑΒΑ  



 Source: SAI INSPIRES




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο