Radio

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας

What can be achieved through Bhakti or devotion? Bhagawan clearly explains it’s immense benefits to us today.

There is nothing greater in the world than Bhakti (devotion). Once sage Narada demonstrated to his disciples how devotion is greater than anything in the world, including the Divine. While the Divine was greater than the cosmos, which the Lord as Vamana could measure in two steps, the Lord Himself is held in his heart by the devotion of the devotee. Devotion bestows the highest benefits. Devotion alone is the means to Realisation. Devotion alone confers supreme peace. Devotion is the panacea for all ills. Divine love encompasses all sacred acts. To achieve oneness with the Divine, one will have to be prepared to sacrifice everything. It is not easy for anyone to recognise the truth about the Divine. His leelas (miraculous sportive activities) are beyond the grasp of the mind and speech. There is no Veda or Sastra superior to devotion.

- Divine Discourse, Sep 15, 1988. 

For sacred thoughts and sacred deeds, sacred food is essential.
                  -BABA


Τί μπορούμε να κατορθώσουμε μέσω της αφοσίωσης; Ο Μπάγκαβαν  μας εξηγεί σήμερα τα τεράστια οφέλη που προκύπτουν από την αφοσίωση. 
 
Δεν υπάρχει στον κόσμο τίποτε πιο σπουδαίο και πιο μεγάλο από την αφοσίωση. Κάποτε ο σοφός Νάραντα έδειξε στους μαθητές του πώς η αφοσίωση είναι ανώτερη από οτιδήποτε άλλο στον κόσμο, περιλαμβανομένου και του Θεού. Ενώ το Θείον είναι ανώτερο από ολόκληρο το σύμπαν, το οποίο ο Κύριος ως Βάμανα μπόρεσε να το καταμετρήσει με δύο βήματα, ο Ίδιος ο Κύριος μένει στην καρδιά του πιστού Του και συγκρατείται από την αφοσίωσή του. Η αφοσίωση παρέχει στον άνθρωπο ύψιστα ωφελήματα. Η αφοσίωση είναι το μέσο που από μόνο του εξασφαλίζει την πνευματική Συνειδητοποίηση. Η αφοσίωση παρέχει από μόνη της την ύψιστη ειρήνη. Η αφοσίωση είναι η πανάκεια για την αντιμετώπιση όλων των δεινών. Η Θεία αγάπη αγκαλιάζει όλες τις καθαγιασμένες πράξεις. Προκειμένου ο άνθρωπος να κατορθώσει την απόλυτη ένωσή του με τον Θεό, πρέπει να είναι έτοιμος να θυσιάσει τα πάντα. Για κανένα δεν είναι εύκολο να αναγνωρίσει την αλήθεια που αναφέρεται στον Θεό. Τα θαυμαστά θεία παιγνίδια Του, είναι αδύνατο να συλληφθούν με τον νου και να εκφρασθούν με λόγια. Δεν υπάρχει Βέδα ή Σάστρα που να υπερτερεί της αφοσίωσης.      
 
Για να κάνουμε καθαγιασμένες σκέψεις και να εκτελέσουμε  καθαγιασμένα έργα, απαιτείται να αναλώνουμε καθαγιασμένη τροφή.
                                                                  -ΒΑΒΑ



 Source: SAI INSPIRES




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο