Radio

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας



How can we make this precious life worthwhile? Our Loving Master shows us the way.

Discarding the path and wasting one’s life is an insult to the very name of the species! Instead of getting enslaved to the evanescent and the false, and wasting precious time in their pursuit, dedicate every minute to discovering truth and contemplating on the everlasting, ever-true Lord. Such dedication is the real function of the soul. On the other hand, spending time in illusory appetites is the drag of the world. One shouldn’t fall victim to the poisonous attractions of worldly luxuries or the wiles of seductive beauty. One day, all these fascinating scenes will vanish as a story unfolded in dream! The characteristic of a spiritual aspirant is the attainment of truth, not the search of the unreal in this evanescent world. In this false world, there can be no true living (sathya-achara). There can be only false living (mithya-achara). True living consists in the realisation of the Lord. This must be borne in mind by everyone every moment of their life.

- Prema Vahini Ch 58 

Selfless Love alone can dispel the darkness of ignorance.
                  -BABA


Πώς μπορούμε να κάνουμε τούτη την πολύτιμη ζωή μας άξια για να την ζούμε; Ο αγαπημένος μας Κύριος μας δείχνει το δρόμο, προκειμένου να το κατορθώσουμε.

Η απόρριψη της πορείας στο πνευματικό μονοπάτι και η κατασπατάληση της ζωής του ανθρώπου είναι προσβολή στο ίδιο το όνομα του ανθρώπινου είδους! Αντί να υποδουλωνόσαστε στο παροδικό και εφήμερο όπως και στο λανθασμένο, και έτσι να σπαταλάτε γι’ αυτά τον πολύτιμο χρόνο σας, αφιερώστε κάθε λεπτό της ώρας στην ανεύρεση της αλήθειας και στον στοχασμό του Κυρίου, που είναι αιώνιος και παντοτινά  αληθινός. Μια τέτοια αφιέρωση του χρόνου σας, αντιστοιχεί και ταιριάζει απόλυτα στην πραγματική λειτουργία της ψυχής. Από την άλλη μεριά, η ανάλωση του χρόνου σε απατηλές ορέξεις είναι η αρπάγη του κόσμου, που σας τραβά και σας σέρνει. Ο άνθρωπος δεν πρέπει να γίνεται θύμα της φαρμακερής γοητείας της εγκόσμιας υλικής πολυτέλειας ή των τεχνασμάτων της  ομορφιάς που δελεάζει. Μια μέρα, όλες αυτές οι μαγευτικές σκηνές θα αφανιστούν σαν την ιστορία που εκτυλίσσεται μέσα σε όνειρο! Το χαρακτηριστικό γνώρισμα του πνευματικού αναζητητή είναι ότι προσεγγίζει και κατακτά την αλήθεια, όχι ότι ψάχνει για το ανύπαρκτο και ονειρικό σε τούτο τον εφήμερο κόσμο. Σε τούτο τον ψεύτικο κόσμο δεν μπορεί να υπάρξει αληθινή ζωή. Μόνο ψεύτικη ζωή μπορεί να υπάρξει σ’ αυτόν. Η αληθινή ζωή συνίσταται στην επίγνωση και συνειδητοποίηση του Κυρίου. Αυτό πρέπει να έχει στο νου του κάθε άνθρωπος κάθε στιγμή στη ζωή του.   

Η ανιδιοτελής Αγάπη μπορεί από μόνη της να διαλύσει το σκοτάδι της άγνοιας.
                                        -ΒΑΒΑ



 Source: SAI INSPIRES





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο