Radio

Κυριακή 26 Απριλίου 2015

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


What is the importance of scriptures? What is the key message we must practice from the scriptures? Bhagawan lovingly explains to us today.

People yield to delusion and become one with the darkness caused by false values and attachment to the unreal, the ‘me’ and ‘mine’. But the scripture (Shastra) is like a mother; she does not give up. She persists and pursues; she reminds you of your goal so that you will be saved. The scriptures are to be considered as the cause of the awareness of the incomprehensible, immeasurable and inexpressible Brahman. The scriptures are numberless, and a lifetime is too short. Aspirants are plenty; doubts and hesitations are numerous; steadfastness is meager. As a result, no one can claim full mastery. But you need not drink the entire ocean to know its taste; one drop is enough. Similarly, it is impossible to understand all the contents of the scriptures. But it is enough to grasp the important lesson that it teaches and put it into practice. The lesson is: constant remembrance of the Divine.

- Sutra Vahini, Ch 2. 

Τo experience the proximity to the Divine the easiest path is to remember constantly the name of the Lord.
                                                                                           -BABA 


Ποια είναι η σπουδαιότητα που έχουν οι ιερές γραφές; Ποιο είναι το βασικό μήνυμα των γραφών που πρέπει να το εφαρμόζουμε στη ζωή μας; Ο Μπάγκαβαν με αγάπη μας το εξηγεί σήμερα.

Οι άνθρωποι ενδίδουν στην ψευδαίσθηση και την παραπλάνηση και ταυτίζονται πλήρως με το σκότος που παράγεται από τις απατηλές αξίες και από την προσκόλληση στο μη πραγματικό, δηλαδή στο «εμένα» και στο «δικό μου». Ωστόσο, οι ιερές γραφές είναι σαν την μητέρα. Η μητέρα δεν τα παρατάει, δηλαδή δεν παραιτείται από την επιτέλεση του καθήκοντός της. Επιμένει και αδιάκοπα επιζητεί. Σας υπενθυμίζει τον σκοπό της ζωής σας ώστε να σωθείτε. Οι ιερές γραφές πρέπει να θεωρούνται ως η αιτία που προτρέπει τον άνθρωπο να συνειδητοποιήσει την ακατανόητη, ακαταμέτρητη, απέραντη και ανέκφραστη Υπέρτατη Θεία Φύση. Οι ιερές γραφές είναι αναρίθμητες και γι’ αυτές η χρονική περίοδος μιας ζωής είναι πάρα πολύ μικρή. Οι πνευματικοί αναζητητές είναι άφθονοι. Οι αμφιβολίες είναι πολυάριθμες και οι δισταγμοί επίσης. Η ακλόνητη σταθερότητα είναι πενιχρή. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι ότι κανένας δε μπορεί να ισχυρισθεί ότι κατέχει στο σύνολό της την υπέρτατη γνώση. Ωστόσο, για να γνωρίσετε τη γεύση του ωκεανού, δεν χρειάζεται να τον πιείτε ολόκληρο. Μια σταγόνα του σας είναι αρκετή. Κατά παρόμοιο τρόπο, είναι αδύνατο να κατανοήσετε ολόκληρο το περιεχόμενο των ιερών γραφών. Εν τούτοις, είναι αρκετό αν κατανοήσετε το σπουδαίο μάθημα που διδάσκουν οι γραφές και αν το βάλετε σε εφαρμογή. Το μάθημα αυτό είναι το εξής: να κρατάτε  στο νου σας σταθερά τον Θεό και έτσι να Τον θυμόσαστε πάντοτε.

Ο πιο εύκολος τρόπος, για να νοιώσετε βαθιά πόσο κοντά βρισκόσαστε στον Θεό, είναι να έχετε αδιάκοπα στο νου σας το Άγιο Όνομα του Κυρίου.
                                                                           -ΒΑΒΑ  





 Source: SAI INSPIRES




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο