Radio

Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας

Why should we persist in our Sadhana and not yield to the doubters and our own wavering mind? Bhagawan lovingly explains to us today.

Every aspirant who seeks the Divine through the path of devotion should strive to keep away from the turmoil, cruelties, and falsehoods of this world and practice truth, righteousness, love, and peace. Those who seek union with God and the welfare of the world should discard as worthless both praise and blame, appreciation and derision, prosperity and adversity. They should courageously keep steady faith in their own innate reality and dedicate themselves to spiritual uplift. No one, including a Maha-purusha (Avatar), can ever escape criticism and blame. But such people do not bend, but hold on to truth. Those who indulge in criticism or blame later wade through unbearable trouble and then realise the real nature of great ones and start to praise them. Their weakness and ignorance is the root-cause for such criticism. So, keep away from doubters and ignorant people and desist from discussing your beliefs with them.

- Prema Vahini, Chap 17

The Sadhaka should always seek the truthful and joyful; he must avoid all thoughts of the nature of the sad and the depressing.
                                              -BABA


Γιατί πρέπει να μένουμε σταθεροί στην πνευματική μας άσκηση και να μην υποχωρούμε σε όσους αμφιβάλλουν καθώς και στον δικό μας τον νου που αμφιταλαντεύεται και κλονίζεται; Ο Μπάγκαβαν με αγάπη μας το εξηγεί σήμερα.

 Κάθε πνευματικός αναζητητής, που ερευνά προκειμένου να μάθει για την Θεία Φύση και ακολουθεί το μονοπάτι της αφοσίωσης, πρέπει να αγωνίζεται ώστε να αποφεύγει την ταραχή, τη σκληρότητα και τα ψεύδη τούτου του κόσμου και να παραμένει πάντα πιστός στην αλήθεια, την δικαιοσύνη, την αγάπη και την ειρήνη. Εκείνοι που επιζητούν την ένωσή τους με τον Θεό και την ευημερία του κόσμου, πρέπει να απορρίπτουν ως άχρηστα τόσο τον έπαινο όσο και την κατηγορία, την εκτίμηση και την περιφρόνηση, την ευημερία και την αντιξοότητα. Πρέπει με θάρρος να διατηρούν ακλόνητη πίστη στην δική τους έμφυτη πραγματικότητα και να αφοσιώνονται στην πνευματική τους ανάταση. Κανείς, ούτε και ένα Αβατάρ, δεν μπορεί να αποφύγει την άσκηση κριτικής σε βάρος του και την διατύπωση κατηγοριών εναντίον του. Ωστόσο, οι άνθρωποι αυτοί δεν κάμπτονται, αλλά προσηλώνονται στην αλήθεια. Εκείνοι που χαίρονται να ασκούν κριτική ή να διατυπώνουν κατηγορίες σε βάρος των άλλων, αργότερα περνούν αφόρητες ταλαιπωρίες και στη συνέχεια συνειδητοποιούν την πραγματική φύση των αληθινά σπουδαίων ανθρώπων, τους οποίους τότε αρχίζουν να επαινούν. Η ριζική αιτία στην οποία οφείλεται η άσκησης αυτής της  κριτικής είναι η αδυναμία και η άγνοια που έχουν οι επικριτές. Συνεπώς, φροντίστε να μένετε μακριά από τους ανθρώπους που αμφισβητούν τους άλλους καθώς και από τους αδαείς και να αποφεύγετε να συζητάτε μαζί τους τα πνευματικά σας πιστεύω.  

Ο μαθητής οφείλει πάντοτε να αναζητά εκείνο που είναι αληθινό και παρέχει χαρά. Πρέπει να αποφεύγει όλες τις σκέψεις που προκαλούν θλίψη και αποκαρδίωση.
                                                                                            -ΒΑΒΑ




Source: SAI INSPIRES




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο