Radio

Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


What should be our goal in life to experience a smooth journey? Bhagawan sweetly teaches us a wonderful lesson today.

The vehicle of human life is drawn by the senses, driven by the intellect, with discrimination and detachment as the reins on the two wheels of Time and Action. The spokes of the wheel are the rules of righteousness, bound by the rim of Love. Your journey will be smooth, if your axle is Truth and your goal is Peace. Be careful to not exaggerate the importance of things that have material utility. They fade, even while you grasp them. Search for truth (Sath) - that which suffers no change, and Awareness (Chith) - the state of consciousness which is pure, unaffected by gusts of passion and is free from egoism or the desire to possess. Then you will experience Light, and illumine the Path for others. Experience the joy that emanates from Love with no blemish of attachment. 

- Divine Discourse, 25 Apr 1961. 

Fill your hearts with the light of love so that the evil qualities of hate, greed and conceit find no place therein.
              -BABA


Ποιος πρέπει να είναι ο σκοπός της ζωής μας ώστε να βιώσουμε την εμπειρία ενός ομαλού και αδιατάρακτου ταξιδιού; Ο Μπάγκαβαν μας δίνει σήμερα με   γλυκύτητα ένα θαυμάσιο μάθημα.

 Το όχημα της ζωής του ανθρώπου σύρεται από τις αισθήσεις, που οδηγούνται από τη διάνοια έχοντας ως ηνία τη διάκριση και την μη προσκόλληση, πάνω στους δυο τροχούς του Χρόνου και της Δράσης. Ακτίνες των τροχών είναι οι κανόνες της δικαιοσύνης, που δένονται από το περιφερειακό στεφάνι της Αγάπης. Το ταξίδι σας θα είναι ομαλό, αν ο άξονας των τροχών είναι η Αλήθεια και σκοπός σας είναι η Ειρήνη. Να είσαστε προσεκτικοί ώστε να μην δίνετε στα πράγματα που έχουν υλική χρησιμότητα μεγαλύτερη σημασία από όση πραγματικά έχουν. Μαραίνονται ακόμη και τη στιγμή που τα πιάνετε στα χέρια σας. Ψάξτε και αναζητήσετε την Αλήθεια – δηλαδή εκείνο που δεν υπόκειται σε αλλαγή. Αναζητήσετε την Συναίσθηση ή Επίγνωση – δηλαδή την κατάσταση της συνειδητότητας που είναι αγνή, ανεπηρέαστη από τις εκρήξεις των παθών και ελεύθερη από τον εγωισμό και από την επιθυμία της κτητικότητας. Κατόπιν αυτού θα βιώσετε το Φως και θα λάμψετε φωτίζοντας το Μονοπάτι και για άλλους. Να βιώσετε τη χαρά που αναβλύζει και εκπορεύεται από την Αγάπη χωρίς κηλίδες και χωρίς προσκολλήσεις. 

 Να πλημμυρίζετε την καρδιά σας με το φως της αγάπης ώστε οι κακές ιδιότητες του μίσους, της πλεονεξίας και της αλαζονείας να μη βρίσκουν πια θέση εκεί μέσα.
                                                                                            -ΒΑΒΑ



Source: SAI INSPIRES





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο