Radio

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


What is the purpose of this human body? What fault should we avoid? Bhagawan lovingly explains to us today.

People commit the great fault of identifying themselves with the body. They accumulate a variety of things for the upkeep and comfort of the body, even when the body becomes weak and decrepit with age! Can death be postponed? When Yama’s (God of death) warrant comes, all must depart. Position, pride, and power - all vanish before death. Knowing this, strive day and night, with purity of body, mind and spirit, to realise the Higher Self. The body must be preserved as a vehicle for this service. But remember, you are not this body; this body cannot be you! Until the realisation of the purpose for which the human body is given, it is your duty to watch over it vigilantly and protect it from injury and disablement. Just as woollen clothes help withstand the rigour of the cold gales during winter and are discarded in summer, the material body is no longer essential when the cold gales of material life don’t affect you.

- Prema Vahini. 

The purpose of “living” is to “live in God”. Everyone is entitled to that consecration and consummation.
                                                                                           -BABA



Ποιος είναι ο σκοπός, τον οποίο εξυπηρετεί τούτο το ανθρώπινο σώμα; Ποιο λάθος πρέπει να αποφεύγουμε; Ο Μπάγκαβαν με αγάπη μας το εξηγεί σήμερα.
 
Οι άνθρωποι διαπράττουν το μέγα σφάλμα να ταυτίζουν τον εαυτό τους με το σώμα. Μαζεύουν μια ολόκληρη ποικιλία πραγμάτων, για τη συντήρηση και την άνεση του σώματος, ακόμη και τότε που το σώμα αποδυναμώνεται και κατερειπώνεται από τα γερατειά. Είναι δυνατό να αναβληθεί η επέλευση του θανάτου; Όταν ο θεός του θανάτου εκδώσει την εντολή του, όλοι είναι υποχρεωμένοι να αναχωρήσουν. Η κοινωνική θέση, η περηφάνια και η δύναμη – όλα αυτά εξαφανίζονται μπροστά στον θάνατο. Έχοντας γνώση αυτής της κατάληξης, προσπαθήστε μέρα και νύχτα, με αγνότητα στο σώμα, στον νου και στο πνεύμα, να συνειδητοποιήσετε τον Ανώτερο Εαυτό. Το σώμα πρέπει να διαφυλαχθεί και να συντηρηθεί όπως ένα όχημα, προκειμένου να προσφέρει αυτή την υπηρεσία. Ωστόσο, να θυμόσαστε ότι δεν είσαστε αυτό το σώμα. Τούτο το σώμα δε μπορεί να ταυτίζεται με εσάς! Μέχρις ότου συνειδητοποιήσετε τον σκοπό για τον οποίο δίνεται το ανθρώπινο σώμα, είναι καθήκον σας να το φυλάτε άγρυπνα και να το προστατεύετε ώστε να μην πληγώνεται και να μην γίνεται ανίκανο. Ακριβώς όπως τα μάλλινα ρούχα βοηθούν να αντέχετε την δριμύτητα του κρύου ανέμου κατά την εποχή του χειμώνα, ενώ το καλοκαίρι τα βγάζετε από πάνω σας, έτσι και το υλικό σώμα δεν είναι πια απαραίτητο όταν οι κρύοι άνεμοι της υλικής ζωής δεν σας επηρεάζουν.    

 Ο σκοπός για τον οποίο «ζούμε» είναι «να ζήσουμε ενωμένοι με τον Θεό». Ο καθένας δικαιούται τούτο τον καθαγιασμό και την πλήρη ευτυχή ολοκλήρωση.
                                                                                           -ΒΑΒΑ




 Source: SAI INSPIRES




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο