Radio

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας



Why should we take good care of our body and mind? Bhagawan in His inimitable style, explains to us today the concept of body, mind and soul, and our duty.

To be able to experience the aspects of knowledge and bliss, we should protect our body, mind and life. Consider this example: We store valuable jewels and gems in our homes, in a relatively cheap iron safe to protect them. The steel almirah or an iron safe has no value compared to the jewels, but they are good enough to protect them. So too, our body is like the valueless iron safe. In this valueless, perishable body, God has kept for protection, very valuable things like knowledge and bliss. We all understand that valuable jewels cannot be protected by a valuable gold box, as the box itself can be stolen with the jewels in no time. Hence it is natural to protect valuable things in a valueless box which will not attract attention. Therefore, to reach the realm of knowledge, bliss and happiness it is necessary to look after the well-being of the outer casing namely, body, mind and life.

Summer Showers in Brindavan, Ch 3, 22-May-1973

Reform the body, reconstruct the mind, regulate the way of living, then, nations will become automatically strong and prosperous.
                    -BABA



Γιατί πρέπει να φροντίζουμε πολύ προσεκτικά το σώμα μας και τον νου μας; Ο Μπάγκαβαν με τον αμίμητο τρόπο Του μας εξηγεί σήμερα την έννοια του σώματος, του νου και της ψυχής, και του καθήκοντός μας.
 
Προκειμένου να μπορέσουμε να βιώσουμε τις όψεις και τις πλευρές τις γνώσης και της ευδαιμονίας, πρέπει να προστατεύσουμε το σώμα μας, τον νου μας και την ζωή μας. Λάβετε υπόψη σας και εξετάσετε τούτο το παράδειγμα: Συγκεντρώνουμε  πολύτιμα κοσμήματα και πετράδια στα σπίτια μας, και τα φυλάμε σε ένα σχετικά φτηνό σιδερένιο θησαυροφυλάκιο, ώστε έτσι να τα προστατεύσουμε. Το ατσάλινο ντουλάπι ή το σιδερένιο χρηματοκιβώτιο δεν έχουν καμιά αξία σε σύγκριση με τα κοσμήματα, ωστόσο είναι αρκετά καλά για να προστατεύουν τα πολύτιμα αντικείμενα. Κατ’ ανάλογο τρόπο, το σώμα μας μοιάζει με το φτηνό σιδερένιο θησαυροφυλάκιο. Μέσα σ’ αυτό το φθαρτό σώμα που δεν έχει αξία, ο Θεός έχει φυλάξει για προστασία, πράγματα πολύ μεγάλης αξίας όπως είναι η γνώση και η ευδαιμονία. Όλοι μας το καταλαβαίνουμε ότι τα πολύτιμα κοσμήματα δεν μπορούν να προστατευτούν μέσα σε ένα πανάκριβο κιβώτιο φτιαγμένο από χρυσάφι, καθώς αυτό  το χρυσό κιβώτιο μπορεί να κλαπεί μαζί με τα κοσμήματα που περιέχει. Ως εκ τούτου, είναι φυσικό να προστατεύονται τα πολύτιμα πράγματα, τοποθετούμενα μέσα σε κιβώτιο, το οποίο δεν έχει αξία ώστε έτσι να μην προσελκύει την προσοχή και το ενδιαφέρον. Συνεπώς, για να φτάσετε στο βασίλειο της γνώσης, της ευδαιμονίας και της ευτυχίας, είναι απαραίτητο να φροντίσετε για την ευεξία, την υγεία και την ευημερία του εξωτερικού περιβλήματος, δηλαδή του σώματος, του νου και της ζωής στον φυσικό κόσμο.          

Να αναμορφώσετε το σώμα σας, να ανασυγκροτήσετε το νου σας, να βάλετε τάξη στον τρόπο που ζείτε, και κατόπιν αυτού αυτομάτως τα έθνη θα γίνουν ισχυρά και θα ευημερήσουν.
                        -ΒΑΒΑ




 Source: SAI INSPIRES





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο