Radio

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


How should we view problems in life and why is it necessary to transcend them? Bhagawan lovingly explains and clarifies.

Your life may be compared to a stalk of sugar cane. Like the cane, which is hard and has many knots, life is full of difficulties. But these difficulties must be overcome to enjoy the bliss of the Divine, just as the sugarcane has to be crushed and its juice converted into cane-sugar (jaggery) to enjoy the permanent sweetness. Enduring bliss can be got only by overcoming trials and tribulations. Gold cannot be made into an attractive jewel without it being subjected to the process of melting in a crucible and being beaten into the required shape. When I address devotees as, ‘golden one (Bangaru)’ or Divine Embodiments of Love, I really mean it! You must go through the vicissitudes of life with forbearance and become attractive jewels. You should not allow yourselves to be overwhelmed by difficulties. Develop self-confidence and have firm faith in God.

Divine Discourse, Jan 15, 1992

The right angle to approach a difficult problem is the “try-angle”.
                    -BABA


Πώς πρέπει να θεωρούμε τα προβλήματα της ζωής και γιατί είναι αναγκαίο να τα ξεπερνούμε; Ο Μπάγκαβαν με αγάπη εξηγεί και διευκρινίζει αυτό το θέμα.

 Η ζωή σας θα μπορούσε να συγκριθεί με το καλάμι ενός ζαχαροκάλαμου. Όπως εκείνο είναι σκληρό και γεμάτο από κόμπους, έτσι και η ζωή είναι γεμάτη δυσκολίες. Όμως, οι δυσκολίες της ζωής πρέπει να ξεπεραστούν, για να απολαύσει ο άνθρωπος την Θεία ευδαιμονία. Το ίδιο πρέπει να συμβεί και με το ζαχαροκάλαμο, που είναι απαραίτητο να συνθλιβεί και ο χυμός του να μετατραπεί σε ακατέργαστο καφετί καλαμοσάκχαρο, για να μπορέσει να απολαύσει κανείς τη διαρκή του γλυκύτητα. Η διαρκής ευδαιμονία είναι δυνατό να κατακτηθεί μόνο αν υπερνικηθούν οι δοκιμασίες και οι συμφορές. Ο χρυσός δεν μπορεί να πάρει τη μορφή ενός ελκυστικού και ζηλευτού κοσμήματος χωρίς να υποβληθεί στη διαδικασία της τήξης που τον λειώνει μέσα σε χωνευτήρι και χωρίς να σφυρηλατηθεί για να πάρει την κατάλληλη μορφή. Όταν απευθύνομαι σε κάποιον πιστό και τον αποκαλώ «χρυσό» (Bangaru) ή όταν λέγω «Ενσαρκώσεις της Αγάπης», πραγματικά εννοώ αυτό που λέγω! Πρέπει να περάσετε μέσα από τις αντιξοότητες της ζωής με υπομονή και ανεκτικότητα, για να φτάσετε στο σημείο να γίνετε ζηλευτά κοσμήματα. Δεν πρέπει να επιτρέπετε στον εαυτό σας να κατανικιέται από τις δυσκολίες. Να καλλιεργείτε και να αναπτύσσετε την αυτοπεποίθησή σας και να έχετε ακλόνητη πίστη στον Θεό.


Η σωστή αντιμετώπιση ενός δύσκολου προβλήματος είναι να το υποβάλετε σε  έρευνα, έλεγχο και δοκιμασία.
                                                                                              -ΒΑΒΑ





 Source: SAI INSPIRES




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο