Radio

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


Why is it an act of foolishness to deny the existence of the Divine? Bhagawan lovingly explains to us today.

Inside us, outside and all around there is air. But it cannot be seen, nor can it be grasped by the hand. For this reason can you deny the existence of air? How can one exist if there is no air? To deny the existence of air is to deny one's own existence. God is all-pervading. He is omnipresent. He transcends time, space and circumstances. God exists at a level which is in accordance to one's own level of understanding of the Divine. All the animate and inanimate objects in the world are Vishnuswarupa (manifestations of the Divine). It is foolish to look at the cosmos and deny the principle that pervades the cosmos. Equally is it not silly to look at the universe, which is the embodiment of the Divine, and deny the existence of the Divine? That is the reason why the scriptures declared: Pashyannapi na pashyathi mudho (The foolish one, even though he beholds, does not recognise).
- Divine Discourse, Sep 09, 1992

Anger breeds danger. Ego is powerful and very dangerous. Both of these will ruin you and your character.
                                                                                     -BABA           


Γιατί είναι πράξη ανοησίας να αρνούμεθα την ύπαρξη του Θεού; Ο Μπάγκαβαν με αγάπη μας το εξηγεί σήμερα.
 
Μέσα μας, έξω μας και ολόγυρά μας υπάρχει αέρας. Όμως, ο αέρας δεν είναι ορατός, ούτε μπορούμε να τον πιάσουμε με τα χέρια μας. Μπορείτε, γι’ αυτούς τους λόγους, να αρνηθείτε την ύπαρξη του αέρα; Πώς είναι δυνατό να ζήσει ο άνθρωπος,  αν δεν υπάρχει αέρας; Εκείνος που αρνείται την ύπαρξη του αέρα αρνείται και την ύπαρξη την δική του. Ο Θεός διεισδύει και διαπερνάει τα πάντα. Είναι πανταχού παρών. Ο Θεός βρίσκεται πάνω και πέρα από τον χρόνο, τον χώρο και τις συνθήκες. Ο Θεός υπάρχει και βρίσκεται σε ένα επίπεδο σύμφωνο με το επίπεδο κατανόησης του Θεού από τον ίδιο τον άνθρωπο. Όλα τα έμψυχα και τα άψυχα όντα στον κόσμο αποτελούν εκδηλώσεις της Θείας Φύσης. Είναι ανοησία να κοιτάτε τον κόσμο, το υλικό Σύμπαν, και να αρνείσθε την ύπαρξη της Αρχής που διεισδύει στον κόσμο και τον διαπερνάει. Δεν είναι εξίσου ανόητο να κοιτάτε το σύμπαν, που είναι η ενσάρκωση της Θείας Φύσης, και να αρνείσθε την ύπαρξη της Θείας Φύσης; Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο  οι  ιερές Γραφές διακηρύσσουν: «Ο ανόητος, παρότι βλέπει, δεν αναγνωρίζει»      

 Ο θυμός γεννάει κινδύνους. Το εγώ είναι ισχυρό και πολύ επικίνδυνο. Ο θυμός και το εγώ θα καταστρέψουν εσάς και τον χαρακτήρα σας.
                                    -ΒΑΒΑ   




 Source: SAI INSPIRES





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο