Radio

Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


How to ensure our love for God grows with every passing day? Bhagawan clearly explains to us today.

All have faith in the power of love. But how is this love to be fostered and developed? This question may arise in the minds of many. When people ask, "How can we develop our love for the Lord?" The answer is: "There is only one way. When you put into practice the love in which you have faith, that love will grow." Because you do not practise what you profess, your faith gets weakened. A plant will grow only when it is watered regularly. When you have planted the seed of love, you can make it grow only by watering it with love every day. The tree of love will grow and yield the fruits of love. Often people today do not perform those acts which will promote love. When you wish to develop love for the Lord, you must continually practice loving devotion to the Lord.

- Divine Discourse, Sep 2, 1991

Believe that God resides in all beings. Speak such words as would spread goodness, truth and beauty.
                                                                                      -BABA


Πώς θα εξασφαλίσουμε ότι  η αγάπη μας για τον Θεό αυξάνει καθώς κάθε μέρα έρχεται και περνά; Ο Μπάγκαβαν μας το εξηγεί με σαφήνεια σήμερα.

 Όλοι πιστεύουν στη δύναμη της αγάπης. Αλλά πώς πρέπει να φροντίζουμε και να αναπτύσσουμε αυτή την αγάπη; Τούτη η ερώτηση μπορεί να γεννηθεί στο νου πολλών ανθρώπων. Όταν οι άνθρωποι ερωτούν: «Πώς μπορούμε να αναπτύξουμε την αγάπη μας για τον Κύριο;», η απάντηση είναι η εξής: «Μόνο ένας τρόπος υπάρχει γι’ αυτό. Η αγάπη προς τον Θεό θα αναπτυχθεί, όταν βάζετε σε πρακτική εφαρμογή την αγάπη στην οποία έχετε απόλυτη πίστη».  Επειδή, όμως, δεν εφαρμόζετε στην πράξη αυτό που διακηρύσσετε με τα λόγια, η πίστη σας εξασθενίζει. Το φυτό αναπτύσσεται μόνο όταν ποτίζεται τακτικά. Αφού φυτέψετε τον σπόρο της αγάπης, είναι δυνατό να τον δείτε να φυτρώνει και να αναπτύσσεται, μόνο αν με αγάπη τον ποτίζετε καθημερινά. Τότε το δέντρο της αγάπης θα αναπτύσσεται και θα αποδίδει τους καρπούς της αγάπης. Οι άνθρωποι σήμερα δεν φροντίζουν να δραστηριοποιούνται ώστε οι πράξεις τους να συντελούν στην προώθηση της αγάπης. Όταν επιθυμείτε να καλλιεργήσετε και να αναπτύξετε την αγάπη σας για τον Θεό, τότε οφείλετε να εφαρμόζετε και να εκδηλώνετε αδιάπτωτα την αφοσιωμένη αγάπη σας προς τον Κύριο.   


Να πιστεύετε ότι ο Θεός κατοικεί μέσα σε όλα τα όντα. Να μιλάτε λέγοντας λόγια που σκορπίζουν παντού καλοσύνη, αλήθεια και ομορφιά.
                                                            -ΒΑΒΑ





 Source: SAI INSPIRES





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο