Radio

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας



What should be the primary objective of every single being in this Universe? Bhagawan sweetly reminds us today.

Is there any object in the world without a creator? Consider a loud speaker. It has the power to broadcast sound, way beyond any individual’s voice and must take someone with required knowledge and skill to design and produce it. He or she may be in Germany, Switzerland or Japan, and perhaps invisible to you! Without that person, would this loudspeaker have come into existence? No! Similarly for everything that you enjoy in this world, there is a Creator. The stars that twinkle, the Sun and the Moon that illumine the world have been created by a Supreme Infinite Power. It is obvious to us that no ordinary person can create these super objects and ensure they are still working, after billions of years. Scriptures (Vedas) describe to us that this Super Power is Aprameya (One beyond description, beyond all proofs and limitations). The primary objective of every being in this Universe must be to seek and understand this Infinite Power. 

Divine Discourse, March 1, 1981

The uniqueness of every being is one of the marvels of creation. Defect lies in vision, not in creation. So purify your vision and sanctify your heart.
                                                                   -BABA


Ποιος πρέπει να είναι ο πρωταρχικός αντικειμενικός σκοπός κάθε εξατομικευμένου πλάσματος σε τούτο τον κόσμο; Ο Μπάγκαβαν μας το υπενθυμίζει σήμερα με αγάπη.

Υπάρχει κανένα υλικό αντικείμενο στον κόσμο που να μην έχει τον δημιουργό του; Σκεφθείτε ένα μεγάφωνο. Έχει την δυνατότητα να εκπέμπει και να μεταδίδει τον ήχο, πέρα από τα φυσικά όρια της φωνής οποιουδήποτε ανθρώπου. Κάποιος πρέπει να έχει ασχοληθεί με αυτό, κάποιος, που διαθέτει ειδική γνώση και ικανότητα, ώστε να το σχεδιάσει και να το κατασκευάσει. Αυτός ο ειδικός μπορεί να βρίσκεται στη Γερμανία, στην Ελβετία ή στην Ιαπωνία, ή ενδεχομένως να είναι για εσάς και αόρατος! Θα ήταν ποτέ δυνατό να υπάρξει αυτό το μεγάφωνο, χωρίς αυτόν τον άνθρωπο; Όχι, δεν θα ήταν δυνατό! Κατά παρόμοιο τρόπο, για οτιδήποτε έχετε και απολαμβάνετε σε τούτο τον κόσμο, υπάρχει ο Δημιουργός του. Τα αστέρια που λαμπυρίζουν, ο Ήλιος και η Σελήνη που φωτίζουν τον κόσμο έχουν δημιουργηθεί από μια Υπέρτατη και Άπειρη σε μέγεθος  Δύναμη.  Είναι ολοφάνερο στον καθένα μας ότι κανένας συνηθισμένος άνθρωπος δεν μπορεί να δημιουργήσει αυτά τα θαυμάσια ουράνια σώματα και να εξασφαλίσει ότι θα εξακολουθούν να λειτουργούν μετά από δισεκατομμύρια χρόνια. Οι Ιερές Γραφές, οι Βέδες, μας πληροφορούν ότι αυτή η Υπέρτατη Δύναμη είναι ο Απραμέγια, δηλαδή Εκείνος που βρίσκεται πέρα από κάθε περιγραφή, πέρα από κάθε απόδειξη και πέρα από κάθε περιορισμό. Ο πρωταρχικός αντικειμενικός σκοπός κάθε πλάσματος σε τούτο το Σύμπαν πρέπει να είναι η αναζήτηση και κατανόηση αυτής της Άπειρης σε μέγεθος Δύναμης.           


Η μοναδικότητα κάθε πλάσματος είναι ένα από τα εξαίσια και θαυμάσια της δημιουργίας. Το ελάττωμα βρίσκεται στην όραση, όχι στη δημιουργία. Συνεπώς, να εξαγνίσετε την όρασή σας και να καθαγιάσετε την καρδιά σας.
                     -ΒΑΒΑ 




Source: SAI INSPIRES



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο