Radio

Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


What is the most significant period in one’s life? What should we focus on during our entire life? Bhagawan lovingly explains to us today.

Just as the cultivation season is the most important time for the farmer, the youth is the most important time in the life of a student. The farmer waits for the opportune moment to sow his seeds so that he can reap rich harvest. Time is a very critical element for the success of the crop. During the cultivation season, the farmer does not care about food, water or sleep, and works hard with his entire focus on achieving a good harvest. He believes that a good crop is the only source of all happiness. So too, for the student (Vidhyarthi), the period of their education is like the cultivation season. It is the most important time and is the very basis of their lives. They must dedicate all their time, without worrying even about hunger, thirst and sleep, or loss and gain, and must only focus on building their good character and gaining full and complete knowledge. 

- Divine Discourse, Dec 25, 1980. 

Habits mould character and character decides one’s destiny.
               -BABA


Ποια είναι η πιο σημαντική περίοδος της ζωής του ανθρώπου; Σε τί πρέπει να εστιάζουμε τις προσπάθειές μας κατά τη διάρκεια ολόκληρης της ζωής μας; Ο Μπάγκαβαν με αγάπη μας το εξηγεί σήμερα.

Ακριβώς όπως η εποχή της αγροτικής καλλιέργειας είναι η πιο σημαντική χρονική περίοδος για τον αγρότη, έτσι και η νεαρή ηλικία είναι η πιο σημαντική χρονική περίοδος στη ζωή του σπουδαστή. Ο αγρότης προσμένει την κατάλληλη στιγμή για να σπείρει τους σπόρους του ώστε να μπορέσει να συγκομίσει πλούσια σοδιά. Ο χρόνος είναι ένα στοιχείο πολύ κρίσιμης σημασίας για την επιτυχία της αγροτικής παραγωγής. Κατά την εποχή των καλλιεργητικών εργασιών, ο αγρότης δεν ενδιαφέρεται για το φαγητό του, το νερό ή τον ύπνο του και εργάζεται σκληρά με επικεντρωμένες όλες του τις προσπάθειες στην επίτευξη καλής συγκομιδής. Πιστεύει ότι η καλή παραγωγή είναι η μόνη πηγή από την οποία μπορεί να αντλήσει ολόκληρη την ευτυχία του. Και για τον σπουδαστή, επίσης, η χρονική περίοδος των σπουδών του μοιάζει με την εποχή της αγροτικής καλλιέργειας. Είναι ο πιο σημαντικός χρόνος του και αποτελεί το ίδιο το θεμέλιο της ζωής του. Οι σπουδαστές πρέπει να αφιερώνουν στην αποστολή τους όλο τον χρόνο τους χωρίς να ανησυχούν ακόμη και για την πείνα, τη δίψα και τον ύπνο τους, ή για τα οφέλη και τις ζημιές τους, και πρέπει να επικεντρώνονται μόνο στην οικοδόμηση του καλού χαρακτήρα τους και στην απόκτηση πλήρους και ολοκληρωμένης γνώσης.  

Οι συνήθειες διαμορφώνουν τον χαρακτήρα και ο χαρακτήρας καθορίζει τη μοίρα του ανθρώπου.
                                                                                        -ΒΑΒΑ




 Source: SAI INSPIRES





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο