Radio

Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


What is true love? What is the barometer for one who possesses true love? Bhagawan lovingly explains to us today

If you are established in peace, you will find that Love arises from it. Peace and love are intimately related. Many pretend as if they love all. Their actions represent how dramatic one can get in the field of love. This is not true love. True love finds fulfilment only when it is with peace. Once you develop true love, Non-violence will naturally manifest from within and you will not hurt or harm anyone. Love is present everywhere, in every being in this world. Love is beyond a specific name, form or action. Love is God, Live in Love. This is taught to you by Educare. The process of education inculcates desire, hatred, jealousy, lust, greed and avarice, which are worldly traits or behavioural tendencies. Educare on the other hand, consists of adherence to Truth, Non-Violence, Love, Peace and Righteousness - qualities that are present within you.

- My Dear Students, Vol 2, Ch 13, Jun 7, 2007.

Where there is confidence there is love, and where there is love, there is peace.
                                                    -BABA

Τί είναι η αληθινή αγάπη; Ποιο είναι το βαρόμετρο που φανερώνει εκείνον ο οποίος  διαθέτει την αληθινή αγάπη; Ο Μπάγκαβαν με αγάπη μας το εξηγεί σήμερα.  

Αν ζείτε με ειρήνη και έχετε εδραιωθεί στην ειρήνη, θα διαπιστώσετε ότι η Αγάπη προκύπτει από αυτήν. Η ειρήνη και η αγάπη συνδέονται βαθιά και στενά. Πολλοί άνθρωποι προσποιούνται ότι αγαπούν όλο τον κόσμο. Οι πράξεις τους ωστόσο φανερώνουν πόσο υποκριτικός και θεατρινίστικος γίνεται ο άνθρωπος στο ζήτημα της αγάπης. Αυτή η αγάπη δεν είναι αληθινή. Η αληθινή αγάπη λειτουργεί και εκδηλώνεται μόνο όταν συνυπάρχει με την ειρήνη. Όταν καλλιεργήσετε και αναπτύξετε την αγάπη, τότε η Μη βία θα εκδηλωθεί μέσα σας κατά τρόπο αυτόματο και δεν θα πληγώνετε ούτε θα κάνετε κακό σε κανένα. Η αγάπη είναι παρούσα παντού και βρίσκεται μέσα σε κάθε πλάσμα σε τούτον τον κόσμο. Η αγάπη δεν περιορίζεται σε κάποιο ειδικό όνομα, μορφή η δράση. Η Αγάπη είναι Θεός. Ζήσετε μέσα στην Αγάπη. Αυτό σας το διδάσκει η ολοκληρωμένη και αληθινή Παιδεία. Η διαδικασία της καθιερωμένης συμβατικής παιδείας εγγράφει και ενσταλάζει στο παιδί και στον νέο την επιθυμία, το μίσος, τον φθόνο, τη λαγνεία, την πλεονεξία και την τσιγγουνιά, που είναι εγκόσμια χαρακτηριστικά ή τάσεις και ροπές συμπεριφοράς. Η ολοκληρωμένη και αληθινή παιδεία συνίσταται στην προσήλωση προς την Αλήθεια, την Μη βία, την Αγάπη, την Ειρήνη  και την Δικαιοσύνη – ιδιότητες που βρίσκονται μέσα σας.     

Όπου υπάρχει αυτοπεποίθηση εκεί υπάρχει αγάπη, και όπου υπάρχει αγάπη, εκεί βασιλεύει η ειρήνη.
                                                                                      -ΒΑΒΑ 



Source: SAI INSPIRES


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο